View Single Post
Staro 23.11.2007., 15:21   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kupio sam ipak 6820s, vidim da baš i nema nekih komentara, a meni se žurilo...

Od opreme ima samo upute na CD-u i papirnatom obliku, punjač, telefonski kabel s adapterom i torbu. Nisam ni očekivao više za ovu cijenu. Ovako za prvu ruku ima dosta jednostavan dizajn, bez upečatljivih detalja. Kućište je u sivo crnoj kombinaciji, plastično i lagano savitljivo, pogotovo na poklopcu. Nekima će možda biti nezgodno što nema kopče za zatvaranje nego se samo zaklopi kao knjiga, ali meni ne smeta budući da sam ih na jednom starom laptopu slučajno otkinuo. Ispod poklopca se skriva 17" wide BrightView LCD. Tipkovnica je smještena na sredini laptopa, sadrži numerički dio i za moj ukus ima malo pretanka slova. Konektora nema previše i dobro su raspoređeni. U radu je vrlo tih, ne grije se puno što znači da vent uopće nije ubrzao. Budući da je na njemu instaliran samo FreeDOS, nisam mogao ništa detaljnije probati osim pustiti da radi s tim što ima. Sinoć sam poskidao drivere, postoje i za Windows XP i za Vistu (oba x86), a danas i sutra ću se zezati s instalacijom softvera. Na kraju mogu reći par riječi o BIOS-u - nije bogat opcijama, ali neke osnovne stvari ima kao što je podešavanje integriranih I/O komponenti, diska (moguće je isključiti/uključiti native SATA mod), optike,... i još neke manje bitne sitnice. Eto toliko za sada, a ako bude bilo vremena, napisat ću i detaljniji review.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305