Tema: Comodo 3
View Single Post
Staro 22.11.2007., 21:31   #7
commissario
Premium

Datum registracije: Apr 2007
A nisam ni vecerao jos, al evo: maloprije ga instalirao,
trosi oko 14 MB plus oko 7 MB na agent service, eMule i uTorent mi rade, zasad, bez problema.
(Sa 2.4 nikakvih problema , isto, osim sto bi se ukipio svaka 3-4 mj, pa sam ga morao reinstalirat. 2 puta u 7-8 mjeseci. Za razliku od Zone Alarma koji mi je zivce iskido, rusio sustav, gasio se kad je htio, da ne pricam na prazan stomak sta je sve bilo.)
@ Hamm
Natjerao si me, covjece Boziji, da instaliram uTorent , samo da vidim sta ti to pricas. Upload, download, sve normalno. I nikakvih pop- upova. Nisi ga namjestio kako treba, to je sve. Zapravo ga nisam ni morao posebno namjestat, nakon sto me je prvi puta pitao sta raditi i koji port otvoriti odgovor je zapamtio i ne pita vise. Naporan i senilan? Ma nije.
A evo kako namjestit za torent : 1) Firewall- Advanced- Attack Detection Settings- Miscellaneous i tu skinuti kvacicu sa Do protocol Analysis
2) Firewall- Advanced- Predefined Firewall Policies i Add pa- u Predefined Policy upisete naziv po zelji ( "uTorent", recimo) za sljedeci skup pravila:
1. pravilo
Action= Allow
Protocol = TCP
Direction = in
Description - stavite naziv po volji ( npr. pravilo za TCP in)
Source Address = Any
Destination Address = Any
Source Port = A port range = ( start port =1025/ end port = 65535)
Destination Port= port koji ste izabrali za TCP uTorent-a
2. pravilo ( pa po gornjem obrazcu)
Allow, TCP, out, naziv po volji, any, any, i sad za Source i za Destination Port stavite isto = A port range ( pa izaberete opet start port 1025 / end port 65535)
3. pravilo
Allow, UDP, in, naziv po zelji, Any, Any, A port range (1025/ 65535), Destination = port koji ste izabrali za UDP
4. pravilo
Allow, UDP, out, naziv, Any, Any, izabrani port za UDP, A port range ( 1025/ 65535)
5. pravilo
Action = Ask ( i kvacica na Log as an firewall event...)
TCP, out, naziv po zelji, Any, Any, Source Port je A port range ( 1025/ 65535), Destination Port = 80
6. pravilo
Action = Block (i kvacica na Log as...)
IP, In/Out, naziv po volji , Any, Any, Any (IP Details)
I Aplly na sve to.
Potom se pokrene uTorent i kada Comodo izbaci pop-up izaberete "Threat this application as" i kliknete na "uTorent" ( ili sta ste vec upisali) i jos kvacica na Remember my answer.
( I sad dodatak, nisam siguran kako to radi, pa ako zelite idite na Firewall- Common Tasks- Sthealth Ports Wizard i izaberete Alert me to incoming connections. Hajde, natjerao sam se da napisem ovo jer sam nasao vodic za stelung jedino na talijanskom, pa da pomognem ko ne zna. Evo:
http://forums.comodo.com/italiano_it...-t15082.0.html)
Slicno za eMule ide, al ne mogu sad pisat vise.
(http://forums.comodo.com/italiano_it...-t14733.0.html
Ma naci cete na engleskom vec negdje, sta ga ja tupim.
I sta je sad sa tom vecerom?

Zadnje izmijenjeno od: commissario. 22.11.2007. u 22:57.
commissario je offline   Reply With Quote