View Single Post
Staro 22.11.2007., 16:18   #50
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prije svega hvala svim PCEkspertovcima na savjetima i kvalitetnim postovima, da vas nisam otkrio pitaj boga šta bi kupio

Evo po uzoru na rokoko-a, bio bi red da i ja nakon nešto više od mjesec dana napišem koju riječ o manjem bratu, tj o Samsungu 2032BW.. Pa krenimo redom.

Samsung 2032BW

Specifikacije sa službene stranice.

Monitor sam nakon 2 tjedna gladnog čekanja i apstinencije naručio naslijepo u Ve-Milu iz Vinkovaca. Ovim putem bi pohvalio njihovo osoblje i servisni odjel na susretljivosti (pogotovo gospodina po imenu Robert ).
Plaćen okruglo 2.099,00 kn

Pakiranje:

Pakiranje je dosta oskudno, obična kartonska kutija nešto veća od monitora i obloga od stiropola na vanjskim stranama. Monitor je bio u "vrećici" od materijala sličnog stiroporu (neki mekani, topli materijal) i smješten između stiropolskih obloga. Na kutiji piše (bitno ili ne) Made in Slovakia

U pakiranju se nalazi:
Kabel za napajanje
DVI i D-SUB kabel
CD sa softverom i driverima (o tome ću reći nešto kasnije par riječi)
Krpica kao za brisat naočale
Uputstva (bez kojih nema šanse da sklopite stalak i monitor )

Prvi kontakt:

...naprosto oduševljenje nakon 5 godina provedenih na 17" CRT-u. Ovaj sjajni lak mi ne smeta jer u sobi imam prigušeno svjetlo, ali su jasno vidljivi odsjaji od npr nekih žarulja ili direktnih izvora svjetla.

Mislim da sam se 15ak min zaje* sa postavljanjem monitora na stalak - pain in the ass. Još ne kužim kako to ulazi unutra. A još manje kužim kako da ga rastavim (nedavno sam ga nosio kod frenda i nema sile da to malo čudo izvadim van ). Dosta nepraktično! Podešavat možete samo nagib naprijed/nazad Nazad ide dovoljno, a naprijed gotovo ništa, dakle stoji pod 90°. To će nekima predstavljat veliki problem, ali ja ga nemam potrebe tolko naginjat.

Dizajnom mi se sviđa i nenormalno voli packe prstiju i prašinu. Dok sam ga sastavio, izgledao je kao da ga je svaka prostitutka u Amsterdamu dotakla

Izrada je zadovoljavajuća, ali sam našao jednu veliku zamjerku: odvojio mi se jedan kut, točnije ovo:

Izgleda strašno, neznam jesam li ja to zeznuo prilikom sklapanja ili je tako bilo..

Podešavanje i rad na monitoru:

Monitor je spojen preko DVI kabla pa je zato mnogo postavki u meniju nedostupno. Uredno je prepoznat i odabrana je nativna rezolucija (ako u driverima ne možete naći nativnu rezu, onda updejtajte VGA drivere).

E sad, na CDu se dobiju razni Tune programi i sl. Meni nijedan od ponuđenih ne radi uz objašnjenje da hardver nije podržan... Nešto sam kolko-tolko podesio kroz Adobe Gamma program, ali nisam zadovoljan i imam 2 problema koji su opisani u ovoj temi:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88422
(Oba problema su RIJEŠENA zahvaljujući forumašima!)

Pozadinsko osvjetljenje je ok, primjećuje se jednolično probijanje po donjem rubu i mrvicu po desnom rubu, al zanemarivo.

U igrama nisam vidio nikakvog ghostinga, jednostavno i ono malo igri što igram me oduševilo zbog wide prikaza.

Ghostinga dakle nema, slova su oštra, umor očiju je već zaboravljena stvar. Bez problema mogu do 1-2 u noć tipkati i čitati nešto na monitoru a da me ne zabole oči. Rezolucija od 1680x1050px je idealna i prikaz je skroz normalan, nije sitan (čega sam se malo i bojao kad sam kupovao). Rad na njoj je odličan i ima stvarno mnogo mjesta za manevriranje prozorima. Web pregled i nije baš idealan, postovi su razvučeni i teško je tako nešto čitat ali već sam se navikao surfat u prozoru + desna strana slobodna za raznorazne multitasking prozorčiće:

Tu je i lampica koju sam prvi dan smanjio na najslabiju razinu osvjetljenja. U standbyu blinka i kolko god to slabašno izgledalo - izgleda kao disko i vidi se

Kutovi gledanja su osrednji. Kut gledanja gore/dolje je loš, već najmanjim pomakom prema dolje - cijeli gornji dio slike se zatamni. U suprotnom se slika malo posvijetli, ali bolje i to nego da se zacrni doslovno. Kutevi lijevo/desno su dosta dobri, boje poprime mrvicu žućkaste nijanse ali se sve vidi i da razumjeti - ja zadovoljan!

Zaključak:
Prezadovoljan sam. Prije svega zbog zdravlja i očiju, a tek poslije dolaze hedonistički užici - filmovi, rad u windowsima...

S obzirom da sam ga u Ve-Milu jedva nabavio (bilo ih je jako malo u raznim poslovnicama) osjećam se sretnim i svakako ga mogu preporučiti svim nezahtjevnim korisnicima za rad u windowsima, net, tekst, igre.. Koristim ga i u Photoshopu, ali uglavnom za neke nezahtjevne radnje i ništa ozbiljno..

Eto Slike monitora ubacim sutra, imam predobar fotić da bi njime slikao po ovakvim uvjetima

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 28.11.2007. u 00:26. Razlog: problemi sa monitorom riješeni
xlr je offline   Reply With Quote