kad se sjetim kolko sam se ja patio s tim konverzijama i obradom, to nebi pozelio ni najgorem neprijatelju

inace, tin mi je puno pomogao oko svega...
za pocetak :
isprobao sam dosta programa za video-editing, i od svih sam se, kao pocetnik, odlucio za
pinnacle studio.
frend ga je dobio uz przilicu, pa mi ga je "posudio" na testiranje.
inace program je ful pregledan, opcije su na mjestu gdje ih ocekujes, ma za pocetnika, mraaaak.
tako da capture mozes radit sa njim (ili sa ulead video studiom, ili sa hrpom drugih programa)
e sada, ako radis sa kratkim filmicima, ili ako imas dovoljno velik hard, preporucam ti da capture napravis u full dv kvaliteti (1h filma cca 15GB)
znam da je to tezak overkill, ali ja ipak preferiram da radim konverziju u mpeg samo jedanput (prije snimanja dvd-a) a ne dvaput. no to je opet samo moj stav...
sad kad dobijes taj .avi fajl, provuci ga kroz pinnacle (napravi prijelaze, rezi scene, dodavaj efekte ... itd)
onda,
probaj da ti Studio napravi iz toga DVD strukturu, koju poslije lako zaprzis s nerom.
no,
vrlo je vjerovatno da ce ti se u postupku renderinga (koji traje po par puta duze od samog filma)
srusiti
no, nemoj odma panicarit ko ja, u zavrsnoj fazi mu nemoj dat opciju da ti pretvara u DVD, nego u isti .avi oblik ko i original.
tada, otidji s tim fajlom u ulead video studio ili tmpgauthor ili slicne stvari, i dodaj poglavlja, menije i ostala sranja.
Ulead ti se vjerovatno
nece srusiti, pa ces na kraju procesa (opet, traje nekih 5x duze od samog filma, na mojoj masini) dobit DVD strukturu (ono video_ts, audio_ts...) koju samo zaprzis sa nerom ili jednim drugim programom kojeg ti posaljem na mail.
sve u svemu :
obrada videa ce te ful zaintrigirat i vidjet ces kolko je to divno, krasno i zanimljivo, samo prvo trebas bit svjestan kolko ces imat softverskih prepreka u svemu tome