Ako utaknes dvije identicne PCI-E u komp (a ti to ne mozes jer nemas PCI-E utora na maticnoj) i osposobis SLi (za Nvidiu) ili Crossfire (za ATI, odnosno AMD), imat ces bolje performanse u igrama (nece stekati igre). No nisu dovoljne samo jake graficke - trebas imati i dovoljno RAM-a i dovoljno jak procesor da moze hraniti te graficke podacima. Kako god okrenuo - totalno neisplativo.
Sto se visemonitorskog rada tice - sve novije graficke imaju po dva monitorska izlaza i Tv izlaz (da komp moze bacat sliku na TV). Druga kartica ce ti trebati ako zelis imati 3-4 monitora. Dva monitora su inace jako zgodna stvar i nikako ne mozes povuci paralelu s dva misa. Prvo, dva manja monitora kostaju manje nego jedan velicine usporedive s ta dva. Dalje, mozes na jednom ekranu imati otvoren jedan program prek cijelog ekrana i radit, a na drugom ili neki drugi ili neke pomocne alatke ili nesto... Evo kako to izgleda kod mene: na malom ekranu Winamp i Miranda, na velikom Firefox (makar sam, da sam se htio qrciti, mogao staviti neki emulator grafickog kalkulatora lijevo, a softver za dinamicko istrazivanje geometrije na veliki ekran...

).
http://shrani.si/f/3U/Oz/2vE4LbqN/dsc00637.jpg
Mozes i podesiti da ti se na oba ekrana pokazuje ista slika, ima i to svoju primjenu... Isto tako se da podesiti da imas vise monitora prikljucenih na jednu AGP i pokoju PCI karticu...