View Single Post
Staro 20.11.2007., 10:33   #659
zec
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Nešto krivo radiš očito...Još jednom prouči na forumu sve korake, a uskoro bi trebala biti objavljena i jedna OC gujda

ma znam..nije to neki problem ali ocito negdje nesto krivo radim...mozda ovo pomogne ili da mi se javi netko tko ima istu moju plocu jer cemo tako sigurno rjesiti problem

dakle,udjem u bios,intelligent tweaker i tu se nude opcije:
cpu clock ratio(6x-8x)
cpu host clock control (100-700)
cpi express frequency(mhz) (90-150)..ova stavka mi nije jasna(drzi auto na 100 mhz)..da li tu opciju mijenjam ili ne?
c.i.a.2 disabled..kada se enabled nudi se sport,racing,turbo
performance enhance mi je na standard..kad se enabla,nudi se jos turbo i extreme
system memory multiplier(spo) mi je na auto a ima od 2.00 do 4.0+...i taj dio mi nije jasan da li to mijenjam ili ne?
system voltage control ima opciju auto i manual gdje na manual podesavam voltazu proca od o.1v navise..tu je sve jasno
nemam opciju ulaska u postavke memorije i mijenjanje latencije te voltaze memorije tj. nisam ju nasao u biosu pa mozda zato steka

konkretno,cpu clock ratio stavim na 8x,cpu host clock control na 400,dakle,dobijem vrijednost od 3.2mhz takt procesora,rekoh to ce ici na defaultni napon,sve ostale opcije stavim na default i mislim si da ce proci ali friska figa..ne dizu se windowsi i restarta mi komp i baca mi default postavke(toliko je pametan...hehe) i onda mi boota ispocetka komp...citam,ljudi su samo mijenjali fsb bez diranja memorije i napona i isao je E 6750 bez beda na 3.2-3.4 a meni ni makac
pokusao sam i dizati voltazu proca ali opet isto...pokusao sam mijenjati postavke racing,turbo,extreme i nista
gdje grijesim i kako uci u postavke memorije jer ja preko biosa nisam nasao tu opciju?znam da sam bedast ali treba mi mali poticaj jer to prvi put radim a bila bi grehota tako dobar proc ostaviti na defaultu
zec je offline