Iskreno mi je žao što je ovako završilo (nisam fanboy, samo mislim da dugotrajnija dominacija jedne firme nije osobito dobra za krajnje korisnike), ali sve je vodilo ovome - bezbrojna odgađanja, problemi s yieldom, loše performanse, pa sad ovi problemi s errorom na 9600 Phenomu... Phenom je došao godinu dan aprekasno, a i kad je došao, lošiji je od godinu dana stare konkurencije.
B3 će mrvicu poboljšati performanse ali ne treba očekivati nešto veliko - čini se da je AMD napravio veliki promašaj s K10 arhitekturom. Stvar bi mogao malo popraviti i najavljeni x3 procesor, ali nakon ovog, tko zna kako će to ispasti...
Intel je s druge strane na dobrom putu, ima fantastičnu arhitekturu koju može crpiti još barem nekoliko godina (ili dok AMD ne napravi bolje procesore) i već su prešli na 45nm proces.
Ono što je dobro za nas je to da će AMD morati spuštati cijene kako bi zadržao dio kupaca. Gledajući dugoročno, to je jako loše za AMD...
Čak izgleda da će Phenomi gotovo identično raditi i na AM2 pločama, bez velkog pada performansi u odnosu na AM2+ ploče (čitaj: radit će gotovo jednako sporo

)
@crusher, ne bih rekao da je tek mrvicu lošiji od Intela - clock for clock i taj sad već stari Q6600 je bolji od Phenoma, a Intel već ima nove QC procesore koji su još mrvicu bolji clock for clock, a da ne velim da već sad rade na preko 3ghz na defaultu.
problem je u tome što je AMD mnogo polagao u Phenoma kao spasitelja u trenutoj krizi, ali to se nije pokazalo točnim. Daleko od toga da je to loš procesor (meni bi bio i puno više nego dovoljan za sve što radim na kompu i bio bih zadovoljan s njim) - jednostavno je trenutno konkurencija bolja, a na tržištu će se to jako osjetiti.