View Single Post
Staro 18.11.2007., 22:37   #748
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Adisabeba Pregled postova
Sta ja jos necu cuti. Ovako stvari funkcioniraju u normalnom svijetu. Imas jednog ISP nazovimo ga A. Taj A se odluci dignuti brzinu svojim korisnicima. Prvo sto napravi je da istestira to svoju mrezu i ispravi sve nedostatke. Nakon toga ide dizanje brzina. Znas ko ide prvi? Oni koji najvise placaju a to su u ovom slucaju oni s 5mbita pa onda idu ovi s 3 pa onda s 1 i na kraju ostali "polukorisnici". Jer znas zasto A prvo dize ovim koji najvise placaju? Radi toga jer ti koji vise daju su redoviti platise imaju para i primarni su korisnici jer ih niti jedna ozbiljna firma nezeli izgubiti. Pametan covjek ce vidjeti ovo : Hej ja placam 3 puta vise od onog tamo, njemu je poboljsana usluga a meni nije, ko vas j. idem kod onog koji ce me postivati. Ako si ikad isao u neku trgovinu i vidio da dodje neka osoba koju ti trgovci poznaju i trosi puno para, sigurno si primjetio da imaju drugaciji odnos prema njemu nego prema nekom koga neznaju ili kupuje nesto za 10kn. Nadam se da ti je sada malo jasnije.
To što si naveo se u ekonomiji zove Parrett-ovo pravilo i ne primjenjuje se baš tako kako ti misliš za sve i svašta. Uostalom, T-Com ga očito ne primjenjuje u svojoj strategiji.
A ovo s poštivanjem možda i vrijedi na tržištu poslovnih "velikih" kupaca, ali za internet usluge.... khm, ne baš.

Artistar je offline