View Single Post
Staro 17.11.2007., 14:52   #352
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovakav bahatluk me već poprilično živcira, iako me se trenutno ne tiče direktno, ali osim što sam već imao neugodnih iskustava u ADM-u još uvijek imam robe kupljene kod njih koja je pod garancijom.

Corsair HX520:

- sa uređajem dolaze dva jamstvena lista, jedno od uvoznika, nalijepljeno na kutiju, bez pečata; drugo od ADM-a, isprintano na papiru, također bez pečata
- na ADM-ovom jamstvu piše da kupac mora dostaviti neispravan proizvod upakiran u originalnu ambalažu!!! na SVOJE PRODAJNO MJESTO
- malo niže piše da se zamjena neispravne robe vrši tek kada njihov servis (ADM-ov) potvrdi neispravnost proizvoda
- još niže piše da ukoliko kvar nije uklonjen u roku od 45 dana, a proizvod NIJE POSLAN dobavljaču da se ADM obvezuje zamijeniti proizvod drugim ili će kupcu biti VRAĆEN IZNOS TRENUTNE TRŽIŠNE vrijednosti TAKOVOG ili SLIČNOG/BOLJEG proizvoda

Prema ovome što piše na njihovoj jamstvenoj izjavi, upitne valjanosti jer nije pečatirana, ti nisi morao nositi monitor dobavljaču, tako da ga slobodno možeš pitati razumije li on papir koji ti je dao skupa sa monitorom te da ako ne razumije da ćeš mu ga ti protumačiti, besplatno.

Ukoliko monitor neće biti moguće popraviti, gledaj da ti vrate novac u vrijednosti koliko košta monitor iste dijagonale, istog ili boljeg refresh rate-a, dot pitch-a, dodatne opreme (jackovi, zvučnici, ili što već...).

S tim da za ovaj zadnji odlomak nisam 100% siguran jer u Zakonu o zaštiti potrošača piše, članak 5. stavak 2:
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.

Isto tako:

Kad stvar ima tekuću cijenu

Članak 446.

(1) Kad je kupoprodaja raskinuta zbog povrede ugovora od strane jednog ugovaratelja, a stvar ima tekuću cijenu, druga strana može zahtijevati razliku između cijene određene ugovorom i tekuće cijene na dan raskida ugovora na tržištu mjesta u kojem je posao obavljen.

(2) Ako na tržištu mjesta u kojem je posao obavljen nema tekuće cijene, za izračunavanje visine naknade uzima se u račun tekuća cijena tržišta koje bi ga moglo zamijeniti u danom slučaju, kojoj treba dodati razliku u troškovima prijevoza.

Ok, neka ti da cifru koliko košta ekvivalentan monitor, onda ga traži i troškove prijevoza.
gog je offline   Reply With Quote