router se može uspješno otključat tako da se prvo sejva na gore spomenut način config fajl
zatim se prefleša sa recimo nekom drugom verzijom firmwarea čime se dobiva Administrator acc kojemu je username: Administrator te password nije postavljen
kad se prefleša skine se njegov config fajl, kopiraju se postavke Administrator usera i passworda (hasheva) i dodaju odmah pod iste u prvom config fajlu, zatim se loada taj prvi config fajl koji sadrži sve postavke i od telefona i neta i vojla
provjereno, hvala čovjeku pod nickom Viasat2008
pošto su i oni izgleda spojeni na vaš router, možete ih vidjeti na ethernet portu, neka statička 172.x.x.x ili 10.x.x.x tako nekako, i koga živcira a ne želi da mu netko komandira privatnom mrežom može spoofat tu njihovu MAC adresu i tako ih otpiliti, bar mislim da može, to nek netko potvrdi ko se više razumije, ja više iti vidim njihov IP niti išta, jedino sam bio milostiv što sam ostavio u config fajlu njihove podatke za administratorski pristup, al tko zna jel im radi jer se hash promijenio pa neznam sad kak još i to ide
ako netko njihov čita ovo a kaj ću mu ja, pozdrav

stavio sam gore 6.2.17.5 verziju firmwarea koji se koristi i na Metronetu ako se ne varam, inače govorim o 780WL ali princip flešanja bi vjerojatno trebao funkat na svim tim speedtouchevim modelima koje nudi Amiš, Šatronet i Iskon (no Iskon je kako ljudi kažu otključan)
hint: bootloader mod, SpeedTouch upgrade wizard
zbog tog vam nemogu kakat, ako misle kakat nek kakaju po sebi jer su oni ti koji su rasturili firmware da bi stavili svoj logo unutra, biseri i pol, pa kad routeri imaju neke nebulozne ispade onda se pitate ko koga, a tko će ih znat da li je firware ra***ban zbog biserastog pothvata i da li radi kako bi trebao raditi
ako se ne varam firmware je pakiran nekim ipkg2 packerom za linux
nakon flešanja dotičnom verzijom firmwarea primjetio sam jednu razliku na telefonu, sad više nejde tu-tu nego je na snagu stupio konstantni jednoličan ton bez prekida kad se podigne slušalica