View Single Post
Staro 16.11.2007., 19:47   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U Kanadi i USA imaš drugačiji napon i frekvenciju, pa možda zbog toga ne bi radio tj. problem je punjač. Kod nas imaš 220V/50Hz, a tamo 110V/60Hz. Osim toga, mislim da tamošnji gsm radi na frekvenciji 1900MHz dok ovdje imaš 900 i 1800MHz. Isto tako, tamo imaš modela koji nisu nikad ni došli do Europe. Znam da mi je frend kupio Samsung (mislim) D415 (slide model) kod američkog T-Mobilea. Kad je tražio dodatne informacije o modelu, ni u jednoj Europskoj filijali T-Mobilea mu nisu mogli ništa reći o tom modelu niti ga popraviti, a bio mu je crko onaj flat kabel između dva dijela mobitela. Na kraju mu je neki lik u Rijeci popravio toga tako da je uzeo flat kabel od sličnog modela.
Iz iskustva znam da mobiteli kupljeni u Njemačkoj, Italiji i sl. rade kod nas iako ih u velikom broju slučajeva moraš otključati jer su vezani za nekog operatera. Isto tako, 99% njih ti neće imati HR menije.
Mobiteli kupljeni 'preko bare' bi trebali raditi uz uvjet da su triple band (900, 1800 i 1900MHz) te da im punjač podržava napon/frekvenciju od 220V/50Hz. Na tvome mjestu, radije bi ga kupio negdje u Europi.