Evo update sto se tice foobara.
Uglavnom rezime svega bi bilo 3 koraka naprijed - dva nazad. PanelsUI se vec prije nekog vremena prestao razvijati zbog nesuglasica autora komponente sa developerima foobara. Njima se PanelsUI bas ne svidja jer kao to nije pravac u kojem bi foobar trebao ici. Naravno odmah je doslo do podjele na ove i na one.
U novoj verziji foobara 0.9.5.5 (koju osobno ne koristim) je dano i novo sluzbeno sucelje (UI) -
Facets
Probao sam ga i nije lose, nudi puno lakse konfiguriranje od ColumnsUI (moglo bi se reci da je zgodno za pocetnike), ali sa druge strane nema niti priblizno mogucnosti podesavanja i eyecandy efekt kao PanelsUI.
Otkrio sam i da je moguce imati vise instalacija Foobara na jednom racunalu bez problema (ja ih trenutno imam tri, prilikom instalacije treba odabrati instalaciju "for all users"). Zgodno za testiranje nekih novih stvari ako ne zelite riskirati da nesto zeznete sa vec podesenom instalacijom.
Evo da ne budem bas skroz offtopic
link na Falstaffovu verziju iFooa (ima 2 verzije - jedna za Vistu i jedna za xp - razlog tome je sto vista podrzava transparentnost).
Ako malo procitate topic vidjet cete novi izvor sukoba - distribucija komponenti. Problem je ako ovi sto slazu konfiguracije i setupe distribuiraju i paket komponenti. IMHO prigovaranje developera oko toga je skroz bezveze potez (osim sto je vrlo user unfriendly) distribucija komponenti putem linkova moze dovesti do uobicajenih zavrzlama kada link vodi na noviju i nekompatibilnu verziju komponente. Uglavnom skroz nepotrebno, ali eto kada svatko (developeri) vuce na svoju stranu.
Evo za kraj 2 linka gdje se moze naci zgodnih setupa
Foobar @ deviantart
i
jedna korejska stranica