evo posto sam medu prvima presao na xp davne 2001godine i stvarno je sustav bio krs bluescreen od milja mi se bar 2 puta dnevno pokazao... i windowsi su u pocetku bili uzasno nestabilni explorer se rusio itd.... vratio sam se na 98 nekoliko puta jer sam vidio da smisla nema... i onda je dosao famozni sp1 pa sp2 i stvari su se promjenile poceli su sisat drivere samo za xp igre itd... i na kraju si bio prisljen prec na njega rijesili su mnoge probleme sa sp1 i sp2 i super su windowsi bili ali kako rekoh OS je star samo 6godina i jos je ziv i svi ga koriste to je znak uspjeha.... btw isto tako su ljudi pljuvali po njemu ko po visti... vista ce imat slican put ali nesto se odmah promjenilo windowsi su stabilniji nego xp sa sp2 pojednostavljeni su uzasno... i stvarno ta jednostavnost xp-ase zna ubit u pojam npr moj stari se nemre naviknut na vistu tako da je i danas na xp-u

s druge strane glavni problem zasto sam ja presao na vistu je jednostavan kad mi je vise od 24hrs gorio apex dc++ dobio sam bluescreen sa porukom tcp/ip kako sam presao na vistu problem se rijesio... eto... do sada sa vistom problema nisam imao od 8mj mi je instalirana i radi savrseno nikakvih problema jedina mana je ta sto zahtjeva dosta rama i resursa i nadam se da ce dat podrsku za 4gb rama u 32bitnoj visti... ostalo je sve 5....