Citiraj:
Autor Ladybug
Ma ja to zdravoseljački. Skuham tjesteninu (u ovom slučaju to su bili špageti šuplji iznutra, koje NIKAD više nebum kupovala jer se ne daju zbog te šupljavosti usisati). Kad se skuha, stavim u neku plastičnu zdjelu ili rajnglu, i na to bacim jednu il dve konzerve tune u komadićima. Na to ide još i vrhnje. Kad je za mene, i kad radim takve količine za škaf, onda ni ne brinem za tak detalje...
Smrdim, kak ne, cijela soba smrdi na ribu. Valjda zato kaj je nisam popržila. Dunno. Koliko god obožavam tunu, toliko mi smrdi nakon kaj je pojedem
A kak to pržiš? Sam u onom ulju u kojem je i bilo u konzervi, ili?
|
Zakaj pržiš tunu ? Tuna u konzervi je već termički obrađena. Ako želiš da bude topla, ugrij konzervu u lončeku vruće vode 10 minuta i stavi salvetu na pokopac kad otvaraš, da ne prsne ulje i to je to.
Evo ti jedan moj recept za tunu s tijestom za dvije osobe
Skuhaš pužeke, spirale ili pene rigate ( ovisi o ukusu ), 30 dag, jedna konzerva tune ( najobičnije ) iz koje ocijediš ulje. Bočica pesto genovese ( najbolji je od Barille ).
U toploj posudu staviš ocijeđeno tijesto ( ne ispirati ), zauljiš s dvije velike žlice maslinova ulja, dodaš tunjevinu i dvije velike žlice pesta, promiješaš, serviraš i posipaš s ribancem / parmezanom. Pripremi si dobro crno vino jer ovo jelo to traži
Javi kako je ispalo !