Dobio sam komp od shogija na popravak.
Ugl komp ne radi...
Slijed dogadjaja:
- komp se poceo rusiti, nakon cega se nije dao upaliti - orginalni error mesage koji se pojavljivao neznam...
- odnesen je na servis, gdje su kao ustvrdili da treba mijenjat maticnu plocu, e ali u ducanu nemaju starije maticne, vec bi trebalo kupiti skoro cijeli novi komp - sumlja na navlakushu, nakon cega je komp uzet iz ducana (ducan je neki no name na 10 m^2)
Sad je komp kod mene, upalio sam ga, ventilatori se pocnu vrtiti, disk se vrti (kolko cujem), ali na ekranu je mrtvilo, jedina poruka koja se vidi na ekraju je od monitora i glasi:
No video input
Konfiguracija je sljedeca:
Intel Pentium 4 540J, 3200 MHz
MBO Foxconn 915 Series, Intel Grantsdale i915P
1 GB (PC3200 DDR SDRAM)
Maxtor 200 GB, 7200 RPM, SATA
WinFast PX6200 TC (256 MB), nVIDIA GeForce 6200 TurboCache
Monitor Sony SDM-S73 [17" LCD]
NEC DVD_RW ND-3520A
Sad trebaju mi savjeti o kojoj hardwareskoj komponenti bi se moglo raditi da ne radi:
1. maticna ploca - sumljam jer sve ostalo radi
2. procesor
3. graficka kartica - najveci sumljivac
4. napajanje - doduse osjetim neki cudan miris iz napajanja, ali briem da je to "miris" prasine i cigareta
5. nesto trece?
Nazalost nisam jucer stigo isprobati komponente iz svog kompa, to cu danas napraviti, al bar da smanjim izbor sumljivaca.
Napomena: mozda bitna stvar za napomenuti je da kuler koji je prethodno bio na kmopu je uvijek bio pun prasine, te je zujao ko motori jumbo jeta.
Enivej thnx na sugestijama <)