Kao sretni vlasnik ovog modela 8710p, jednostavno moram demantirati neke tvrdnje koje su ovdje navedene.
Igranje: Sa ovim modelom dolazi Quadro 320M 256MB discrete video memory (512MB Turbo-cache), kako ste rekli da nije za igranje, eto prvo što sam probao kada sam ga kupio je voljeni UT2004, jer jedinio što igram je UT i bitno mi je da fino radi na notebooku jer sam se namjeravao riješiti desktopnjaka.
Na maksimalnom antialiasingu i na maksimalnim opterećenjima, igrica klizi bez problema, čak se ni ne zagrijava.
Išao sam dalje, jedva čekam UT3 koji, kao što svi znate, sa novim enginom zahtjeva i vrlo jak hardware, prvenstveno grafičku.
Skinuo sam demo, čisto radi testa postavio maksimalno opterećenje :
rezolucija: 1440 * 900
antialiasing: 16x SQ
Rezultat: igrica klizi ko po loju, nikakvih trzaja, ničega, igram je već tjednima i nikakva opterećenja ne vidim na mašini. Jednostavno sam prezadovoljan.
Išao do kraja, skinuo sam tek pristigli Crysis, igricu za koju , kao što svi znate, malo mašina uopće može upogoniti, a rijetki ju igrati bez problema, pun google je jadanja sa "fleka problemom".
Sam demo teži 2 Gb, najzahtjevnija igrica koja je dosad proizvedena, koliko je meni poznato.
Opet sam išao sa istim postavkama:
antialiasing: 16x SQ
Rezultat: igra koči.
Novi test:
antialiasing: 0
Rezultat: igra klizi bez i najmanjeg trzaja.
Osim ove kombinacije, probao sam smanjiti rezoluciju i onda povećavati antialiasing, klizi bez problema.
Što se tiće zagrijavanja, buke i ostalih "nije-to-za-igranje" izjava, ovo je notebook, dakle ima manji i puno tiši ventilator, a zagrijavanje tipkovnice nisam primjetio, možda zato što koristim externu tipkovnicu, kao i svatko tko koristi notebook kao zamjenu za desktop PC.
CD sa driverima nećete dobiti ni sa jednim HP notebookom jer su škrti na cd-u. Ali ćete ih zato dobiti na disku u folderu SWsetup, pokretanjem jednog fajla instaliraju se svi driveri.
Uz njega dobio sam Vistu, koje sam se riješio isključivanjem Native SATA u biosima i instalacijom XP-a nakon toga.
U svakom slučaju, svakome bih preporučio ovaj notebook, ako je spreman dati za njega 11-12 somića.
Moj stari desktop PC je raskomadan i poslagan u kutije