Citiraj:
Autor syss
ma daleko od toga da ja favoriziram nekoga, štoviše prezirem takve ljude jer prilično ravno gledaju, ali nemreš reć da je best buy auto od 150k kn kojem trebaš nadoplatit za maglenke koje dobiješ serijala u kliju za 64k kn... naravno ovo je izvučeno iz konteksta, ali shvaćaš me, ne?
mislim evo osobno imam renoa od nedavno i išao sam kupovat jednostavno surfanjem neta, na kraju podvukao šta sve dobijem i to je ispalo to... mogo je to biti i ne znam, yaris (da ćelav ne košta 13-14k€), chevrolet neki, polo/fabia (da ne koštaju ko yaris) etc.
na kraju dobio mali gracki auto sa gro opreme (za tu klasu), 4 god garancije, razumnim popustom i poštenom cijenom... evo već koliko ga imam 6-7 mjeseci - toči-vozi (naravno prerano je za neke prognoze).
|
Treba samo znati što je potreba i kolike su realne mogućnosti.
Što se tiče kvalitete, mišljenja sam da su sve samo nijanse, isto kao i cijene. Nekad ide oprema vs prostranost tj viša klasa, ili snaga.
Za clio se definitivno slažem, cura ga je uzela i za 60 000 Kn dobila auto koji ima opreme koliko rijetko koji nudi u osnovnom paketu, još k tomu novi za smiješnu ratu kredita.
Sam osnovni 1.2 motor je izvrstan i puno pouzadniji od 16v i isplativiji od diesela jer razlika u cijeni se počinje vraćati tek nakon >100 000Km, a to je uglavnom već nakon otplate kredita kad se komotno može razmišljati o drugom autu.
S druge strane, ja sam raspolagao s gotovinom i ipak imam neke čuke oko održavanja, pa sam mogao riskirati s polovnim, jer mi auto treba samo za posao i tu i tamo nešto prevest, pa bi bio grijeh uzimat novog mališana da bi ga dvometraš derao po makadamima vozeći punog gepeka.
Uostalom, kupio sam ga da ga derem, pa mi je bilo i pogodnije rabljeno/robusnije, i bilo bi suludo kupovati šminkersku civic koju bi nemilosrdno uništavao nepranjem i penzionerskom vožnjom.