Citiraj:
Autor The Satara
Nije
Sjećam se ko danas... Kad je stigao Far Cry imao sam Athlona 2400+, 1gb rama i 9000pro grafu. Instaliram igru, a grafika...užas! Srećom imao sam nešto love pri ruci, bacim oko na cjenike i vidim u Info-Gami Club3D 9600xt za 1200kn. Trk u dućan po nju, vratim se, upknem ju, pokrenem igru, kad ono...raj za oči
1024x768, full detalji i 30+ fpsa na grafi od 1200kn. Ajd danas kupi grafu za te novce pa stavi max detalje u Crysisu i probaj igrati...štanga! Treba ti barem 8800gt (2000kn) za nekakvo iole pristojno igranje 
|
9600xt FC sve na max? Nekad stvarno pozelim sebi takve kriterije (nhf

)... Ja sam FC tada vozio na 9800pro@XT na mid teksturama i doticna se u pojedinim segmentima igre (za moje pojmove) prosto receno - davila. Onako da mi je sve po gustu (sve na max uz odvinuti AA @ 60 FPS) sam Far Cry odigrao tek na x800xl (1024x768) te na x1900 (1280x1024). IMHO sad je potpuno ista situacija, tako da ce me ovo novo Crytekovo djelo jos malo pricekat. Jbg, jednostavno mi ne pase moderna nabrijana grafika upakirana zajedno sa retro detaljima u obliku nazubljenih rubova. I jadnim framerate-om.
Btw, zanimljiv mi je fenomen kako ekipa ovdje pljuje po igri (zakljucujuci da se radi o neoptimiziranosti) koju su mahom svi dobili "besplatno". Mozda bi bilo realnije stvari sagledati iz aspekta famoznog g80, ako nista drugo, njega vecina ljudi nije dobila bas besplatno. Ili mozda je?
Da se razumijemo, ne branim Crysis (nisam ga ni probao), ali mi ss-ovi cisto primamljivo izgledaju.