Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 13.11.2007., 13:40   #268
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Zanima me kolika je isplativost zamjene natezača i zupčastog remena koja košta cca 2000-3500 Kn, ovisno o majstoru i cijeni dijelova koje variraju, a da se odmah ne zamjeni vodena pumpa koja košta 100-150 Kn, a koja se ne može zamijeniti ako se ne skine remen. Ovlašteni servisi se naravno zaobilaze u širokom luku, jer kod njih je zamjena 50% skuplja.
A praksa govori da se jednom skinuti remen više ne stavlja, nego opet novi, pa zašto ne povećati investiciju još 5-10% cijene i biti siguran.

Nego, neodgovori ti meni za D1 i D2?
za d1 i d2 nemam pojma, ne vozim tolko dugo, a diesela vozim zadnje 3 god...

meni je vodna pumpa na sekundarnom -klinastom remenu i malo je skuplja od tih 100 - 150kn. dodje negdje 400-500kn za cash s svim mogućim popustima...
Na novijima je na zubčastom i stoji sve to kaj si rekal...

Citiraj:
ovo s passatom mi je smiješno, to bi trebalo značiti da je velika vjerojatnost da zariba svaki passat na 10000 km ili?

Citiraj:
A što se tiče stare slave, mislim da honda u zadnje vrijeme najviše pumpa cijene pozivajući se na kvalitetu civica iz 90-ih, pa je tako bazni model civica sad 160 000 Kn! Halo! Za te novce gledam već BMW!
Ili cijene nove Kie ceed, hyundai i30? Koliko je golf skuplji da bi se moglo reći da je preskup.
Cijene su se izjednačile, i stvarno ne ostaje ništa osim subjektivnog doživljaja.
slažem se potpuno. Inače novi golf tdi -105ks s rabbit opremom (skoro pa maximalna oprema) dodje 22 800 eur...