Citiraj:
Autor FERRYS
A uspoređuješ diesele po buci - svi su tu negdje. Kad usporedim vanjsku buku ugrijanog motora bratovog passata pd-tdi, mog audia tdi-a, susjedovu vectru cdti, koleginu alfu 147 jtd i mazdu 6 2.0d, Definitivno najtiša je mazda, najbučniji passat ostali su između. U vožnji, mazda opet najtiša, slijedi passat pa ostala banda. A u hladnom startu svi su isti, Alfa ronda kao da se bu sve polomilo u njoj isto tak vektra eventualno bi se opet mazda mogla malo izdvojit mazda... AK upoređujem potisak u vožnji, najbrutalniji i najekplozivniji je passat, daje najveći dojam snage, mazda poteže a da ni neznaš jednostvno konstantno lijepi za sjedalo, vektra i alfa su pa njaravnomjernije i sakrivaju svoju snagu a idu isto ko i drugi. Audi-a ću izostvait on je ipak njaslabiji od njih....... među ovima gore sve razlike su jedva spomena vrijedne... (bar kaj se mene tiče)
Edit: mazda ima webasto zato je uvjrk u plusu...
svi novi dieseli su isti, I samo su drukčije upakirani, stvar je samo ukusa. Svi podjetnako troše i za sve su užasno skupi servisi i održavanje. ( Moje drndalo je tu daleko u plusu )...
A za japance da ustedis na dijelovima nebi se složil, konkretno kolega je s mazdom imal dosta reklamacija (sva sreća kaj ima dužu garanciju). Crknula mu je kompletna elektronika, nakon tog mu je crknul onaj središnji display od klime i audiosustava, a sad neki dan mu je otkazal motorić xenona u lijevom faru (šteta 12 000kn ) a garncija mu koji mjesec prije tog istekla...
Ja ne velim da japanci il neki treći nisu najbolji auti. Ja bi bil najsretniji kda bi si mogal kupit novi auto. E ali nemogu moram si kupit rabljeni a svi rabljeni se kvare tak da moram gledat onog za kojeg su mi najjeftiniji dijelovi a da nije baš neko groblje. E tu su švabe daleko naprijed...
|
heh kolega ti je bas imao srece da dobije auto s greskom

,,,, inace Japanac se za razliku od njemaca i pogotovo francuza i talijana, ne kvari,,,,
ako ce se polovni auto uzimat to se naravno mora gledati sa se uzima jer nije vazno dal je njamc ili japanac ako ga je konj vozio,,,,
inace totalno precjenjeni VW,,,,, novi passat ove godine mjesec dana voznje (normalne) i zariba motor,,, paff ode a pod garanciju NEIDE
to je najveci VW za*** za koji sam cuo,,,,,,, a imaju oni jos svojih musica, europski auti vise nisu kvalitetni kao nekada i voze se samo na staroj slavi,,,
e sad odakle ti da je nove Disesel motore skupo odrzavati??,,,, mozda je malo skuplje od starijih ali nije to nista strasno,,,,,, sve dok se "potrosni" materijal mjenja nikako nije skupo, a ako nesto bas rikne tu su svi skupi.....
ali eh da..... ti uopce ne odrzavas svoj motor koliko se moze zakljuciti iz ranijih postova pa nije ni cudo sto ti je odrzavnje novog kao "skupo" heh