Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 13.11.2007., 07:15   #253
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Imao sam pod rukama neke studije i do tog sam zakljucka dosao. Covjek sa kojim sam pricao sta je bio drzavni inspektor kaze da ovi testeri sta koriste za kontrolu goriva u kamionima da bi tesko prepoznali da li se radi o dieselu ili lozi da nema boje. A i ljudi koji su se pokusali voziti sa novim dizelasima su vrlo brzo zavrsili u servisu dok golfovi dvojke trojke bez problema voze.

Nisam rekao da su losi auto nego da imaju prebucan motor, a nesto sto mogu primjetiti da imaju problema sa strujom. Skoro svaki golf, passat ili tuareg ima bar jednu crknutu zarulju. Samo na tome ustedis kad kupis japanca na zaruljama
A uspoređuješ diesele po buci - svi su tu negdje. Kad usporedim vanjsku buku ugrijanog motora bratovog passata pd-tdi, mog audia tdi-a, susjedovu vectru cdti, koleginu alfu 147 jtd i mazdu 6 2.0d, Definitivno najtiša je mazda, najbučniji passat ostali su između. U vožnji, mazda opet najtiša, slijedi passat pa ostala banda. A u hladnom startu svi su isti, Alfa ronda kao da se bu sve polomilo u njoj isto tak vektra eventualno bi se opet mazda mogla malo izdvojit mazda... AK upoređujem potisak u vožnji, najbrutalniji i najekplozivniji je passat, daje najveći dojam snage, mazda poteže a da ni neznaš jednostvno konstantno lijepi za sjedalo, vektra i alfa su pa njaravnomjernije i sakrivaju svoju snagu a idu isto ko i drugi. Audi-a ću izostvait on je ipak njaslabiji od njih....... među ovima gore sve razlike su jedva spomena vrijedne... (bar kaj se mene tiče)

Edit: mazda ima webasto zato je uvjrk u plusu...

svi novi dieseli su isti, I samo su drukčije upakirani, stvar je samo ukusa. Svi podjetnako troše i za sve su užasno skupi servisi i održavanje. ( Moje drndalo je tu daleko u plusu )...
A za japance da ustedis na dijelovima nebi se složil, konkretno kolega je s mazdom imal dosta reklamacija (sva sreća kaj ima dužu garanciju). Crknula mu je kompletna elektronika, nakon tog mu je crknul onaj središnji display od klime i audiosustava, a sad neki dan mu je otkazal motorić xenona u lijevom faru (šteta 12 000kn ) a garncija mu koji mjesec prije tog istekla...

Ja ne velim da japanci il neki treći nisu najbolji auti. Ja bi bil najsretniji kda bi si mogal kupit novi auto. E ali nemogu moram si kupit rabljeni a svi rabljeni se kvare tak da moram gledat onog za kojeg su mi najjeftiniji dijelovi a da nije baš neko groblje. E tu su švabe daleko naprijed...

Zadnje izmijenjeno od: FERRYS. 13.11.2007. u 07:27.
FERRYS je offline