Tema: Nadogradnja
View Single Post
Staro 12.11.2007., 05:24   #1
RaNz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Nadogradnja

što mi preporučate za moju konfu?

trenutno mi je realno dovoljna za moje potrebe, ne igram baš igre, osim PES-a, ali on je probavljiv na 800x600 medium detalji.

planirao sam kupiti novo kučište i napajanje, jer je ovo trenutno totalno nekvalitetno, loše hlađenje, bučno...

a kad već to mijenjam, onda se za realno malo novaca može još i neki proc+matična uzeti.

ja sam planirao nešto ovako:

Napajanje CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU, 12cm vent., ATX2 ver 2.2, modularni - 869,00 KN (Fortron 350W PNF/Corsair 450W VX Series) - sviđa mi se modularno, baš sam imao priliku raditi jedan komp sa modularnim napajanjem i totalno je praktično, pa bi i pregrmio par sto kuna više za urednu unutrašnjost

Kućište CHIEFTEC BH-02B-B-B, crno, bez PS - 448,68 KN

RAM PC-6400, 1 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz - 180,00 KN (koja je razika između ovoga i onog 667MHz modela? konkretno u performansama...)

CPU INTEL DualCore E2180 BOX, s. 775, 2.0GHz, 1Mb c., FSB 800MHz, 64 bit - 624,00 KN

Hladnjak THERMATAKE SonicTower (rev2.0 - CL-R0323), pasivni, al/cu, AM2/754/939/775 - 273,81 KN

ukupno gotovina: 2.395,49 KN

sve u linksu, to samo zato jer mi se njihov web najviše sviđa ali to ne znači da ću kupiti kod njih. bitno je znati komponente, a onda ću tražiti jeftinije...

sad bi to sve skupa trebao upiknuti u jednu matičnu, a to nemam pojma u koju, vi ćete mi reći...
bilo bi dobro da matična ima i pata konektor, da mogu iskoristiti stari disk, ali nije uvjet.
& neku pci-e grafulju, nek bude barem u rangu ove moje (525/1400MHz 128MB ddr3 128 bit)

nisam niti razmišljao o amd-u, jer sam vidio na brdu ostalih postova da uglavnom preporučate intel. navodno se i odlično clocka, pa vas molim da preporučite matičnu koja bi bila ok za clockanje i 2. slučaj kad se ne bi clockalo (iako sam dobio dojam da je ovo grijeh ne clocknuti, jer sam vidio impresivne rezultate tipa 2140 sa 1.6 na 3.2/3.4GHz i sl.)

malo sam skeptičan prema ovim dvojezgrenim zvjerima, naime, njima je radni takt vrlo nizak, pa me zanima kakve su im performanse u aplikacijama koje ne mogu iskoristiti obje jezgre u isto vrijeme? uzmimo za primjer E2140@1,6GHz, kakav bi on bio na defaultnim postavkama u odnosu na mog nortija@3,2GHz? - u testovima po netu ga jedu za doručak, ali to su obično neke aplikacije koje ocjenjuju cpu u cjelini, ali mene zanimaju konkretno one (kakva je većina) koje koriste samo jednu jezgru, dakle u našem primjeru 1.6 vs. 3.2GHz?!

kod preporuke uzmite u obzir da mi je bitna tišina (ne želim više zujalica). bitne su mi i performanse, ali pošto su mi i trenutne dovoljne, idem za tim da se neće pogoršati, a koliko se poprave, dobro došlo, ali rađe nek bude sve stabilno/kvalitetno/tiho, nego da ima bezbroj opcija (matična) koje mi ne trebaju i bude nestabilno.

dakle, cooler, kućište i napajanje sam planirao uzeti bez obzira da li uzimam proc - matičnu - grafu...

koliko bi se moja trenutna konfa dala clocknuti? znam da je to individualno, ali prema iskustvu, kakav je prosjek? ova matična je navodno dobra za te poslove...

HVALA!
RaNz0 je offline   Reply With Quote