View Single Post
Staro 12.11.2007., 00:01   #15
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
moje misljenje o cjenama u danasnjem svijetu je hhhhmmmm tesko ga je izrec ali amo ovako to objasnit

uzmimo prosjecna dobra grafa kosta cca 1200 do 2000 kn (okvirno)

uzmimo sada ovo

prosjecna dobra felga (za auto) kosta cca 800 do 2000 kn

e pazi sad ovo

-ljudska rasa je ovladala proizvodljom i obradom metala jos prije cca 3000 godina i do danas je tu djelatnost poprilicno usavrsila i malo je tu nepoznanica i neceg revolucionarnog sta moze naka firma koja radi auto felege izmislit + sta je sam proizvodni proces kotaca i slicnog oblika ljevanjem vec duze godina poznat (tu ne znam kada je izliven prvi kotac pa necu stavljat godine ali ih ima sigurno dosta) i mislim da se za izradu felege ne trazi vakum i prostor bez ili sa 0.1 % prasine
-e sada ige grafa i njen razoj, svi znao da je satvljena od poluvodica i slicnih cuda koje je ljudska rasa otkrila prije cca 80 godina i usavrsila do danas (ne mislim bas na sve djelove grafe ima tu i metalurgije a ona je poznata od prije ) pa novi inzinjeri pa 100 cuda o kojima necu sada pisat jer vecina ovdje zna kaoko se rade i smisljaju elektronicke komponenete.

i sada vi meni recite ko je tu lud; ili je li grafa skupa, a auto felga jeftina, ili je grafa jeftina a felga skupa ???

da zakljucim ovo izlaganje, ja mislim da je danas generalno dobar dio onog sta kupujemo precjenjen od adidasa do HI-FI pa sve do auto felgi (narocito one skuplje) i grfae su skupe (narocito one friske) ali fala bogu brzo dojdu na razumnu cijenu (npr prije par dana kupih 7600 GT za 350kn polovnu) pa ako ti se ne zuri mozes proc skroz ok ili dat da te malo deru (ko mene )

ps- ako taj dvd za 99 kn nakon prvog paljenja pusti film na tv mislim da se isplatila svaka kuna od njih 99, a vjerovatno oce (mozda i ja uzmem jednoga za maltretiranje)
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote