View Single Post
Staro 11.11.2007., 23:34   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Mislim, 99kn je smješna cijena za bilo što osim kutiju šibica eventualno, tak da čak i ako želiš sadomazo igrice s time - nećeš puno izgubiti u najgorem slučaju.
Neodgovorno stancanje koje kosta puno resursa. Sto ce serviser Gojko reci kad mu ovo dodje na stol? Pokazati kantu za smeche jedino. Radni servisni sat bi vani pojeo cijenu Vortex-a. Mi lagano glumatamo taj trend i jedina servisna domena ostaje smeche.

Citiraj:
Ono što sam ja vidio u praksi - ne tako rijetko ovi jeftiniji uređaji (govorim o klasi do 200-300kn max) se ponašaju puno bolje od skuplje braće po 600-800kn, dok se ipak s onima preko soma kn ipak ne mogu mjeriti.
Ni jedan srednji ili top model Niponaca - sa ili bez HDD-a - nikad u praksi nema vise od dva firmware-a. Jeftilenci imaju nonstop nekakve nove verzije. Zato kao sto rekoh, mnogi koji zele DiVX-ati na linijasima, redovito uzimaju i jednog takvog avlijanera.

Citiraj:
E sad, o ponašanju takvih playera na materijalu od 4GB po pitanju premotavanja - nisam siguran koliko je to striktno ovisno samo o hardveru. Jer, sjeti se starih Divixa - I-frameiliti Keyframe pogrešno postavljen prilikom kodiranja sadržaja i možeš zaboraviti na premotavanje, bez obzira na vrstu playera...
Dobro, ovo je moja krivica sto sam uvodom pojeo ostatak pojasnjenja. Kad sam spomenuo intervenciju nad tim materijalima, onda sam u to ubrojio i Keyframe intervalisanje. Ali problemi su raznoliki i nisam sve ni spomenuo. Na papiru mnogi modeli pricaju o granici 720 za DiVX i recimo 640 plafon za xvid. U praksi se cesto puta ispostavi da zapravo pojedini modeli i tada mogu uredno pokretati. Opcenito ovo je dosta siva zona u relaciji sluzbene price i prakse korisnika. Vecina spomenutih materijala je recimo 1280x544 i ono sto je zanimljivo, kad se nemogu spomenuti dizati, ne bivaju prepoznati uobicajenim porukama tipa Nepodrzana Reza ili Nepodrzan Format, vec najcesce ga pokusava skuhati bez uspjeha dok ne prekine. Pa recimo djelomicna mogucnost premotavanja, (pocetak) pa razna nestabilnosti i nejasnosce. Sve ovo ide na mlin price o HTPC-u. Htio sam zato opcenito cuti o ponasanju takvih materijala na sto vise... budimo ipak Queen In'gleški uljudni pa ih nazovimo: Razumno Kostajuci Modeli Jer intervencije ne dolaze u ozbir!

Citiraj:
Ovo me je sad dosta zainteresiralo, samo da nadjem xdvd Gruntovčane i probat cu da vidim kako to kod mene radi na mome Mazda playeru
Zahvalan sam ti na tome Valjda ce se jos netko javiti, pa nije da nitko ne špila HD xvid-e.
Visage je offline   Reply With Quote