Citiraj:
Autor tor
Ma naravno, no znaš i sam kako to ide- dok postoje ovakvi jeftini uređaji postoje i ljudi koji će to kupovati. Takva je stvar i s hranom, kozmetikom, autima i svime. To je jednostavno u ljudskoj prirodi, a tu nema pomoći...
|
Da, takva roba će se imati svoje kupce dok ne proradi svijest ljudi da nam to ne treba. Kao što nam ne ni ona koma ponuda koja se nudi u Lidlu. Šta je ono, nijedan poznati proizvod? Ne radi se o (ne)kvaliteti, nego o ponudi nečega za što nikad nisam čuo.
Zar nitko nije nezadovoljan ponudom hrane koja je sve gora i gora. Ne možeš više kupit naranče a da nisu sve iste i bezličnog okusa.
Ekonomija je opaka igra moćnika, ali moja uloga u tome ipak ima značaj, ako ne kao njihov potrošač, onda ono meni bitnije: ja na prvom mjestu.
A i općenito, otkad je DVD postao popularan, pogotovo 5.1, kao da se sve vrti oko toga tko će jeftinije podvalit svoj proizvod. Toliko su se potrudili oko toga kao da je DVD + 5.1 sustav nešto neophodnije od veš mašine u domaćinstvu.
A mi kupujemo i kupujemo, jedan uređaj na drugi, dok su naši roditelji imali video, komada 1, i to cijeli vijek. Ne kažem da nisu mogli da si priušte 2 ili 3, nego da im nije padalo na pamet kupovati gluposti, nego im je prioritet bilo druženje, putovanja, obitelj, a sadašnji oci i matere teže imati u domu sve, klima, dvd, plazma, lcd, auto bez klime je postao neprihvatljiva stvar, dok su druženja s ljudima rijetka i jadna. Sve se gleda kroz računicu, čak i ako nije računica, strogo se napominje "nije važno" ali prolazi misao "bit će mi to već negdje vraćeno".
Jednom rječju, izobličujemo osnovnu čovjekovu osobinu, Zoon politikon.