View Single Post
Staro 11.11.2007., 23:27   #13
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ma naravno, no znaš i sam kako to ide- dok postoje ovakvi jeftini uređaji postoje i ljudi koji će to kupovati. Takva je stvar i s hranom, kozmetikom, autima i svime. To je jednostavno u ljudskoj prirodi, a tu nema pomoći...

Da, takva roba će se imati svoje kupce dok ne proradi svijest ljudi da nam to ne treba. Kao što nam ne ni ona koma ponuda koja se nudi u Lidlu. Šta je ono, nijedan poznati proizvod? Ne radi se o (ne)kvaliteti, nego o ponudi nečega za što nikad nisam čuo.
Zar nitko nije nezadovoljan ponudom hrane koja je sve gora i gora. Ne možeš više kupit naranče a da nisu sve iste i bezličnog okusa.
Ekonomija je opaka igra moćnika, ali moja uloga u tome ipak ima značaj, ako ne kao njihov potrošač, onda ono meni bitnije: ja na prvom mjestu.

A i općenito, otkad je DVD postao popularan, pogotovo 5.1, kao da se sve vrti oko toga tko će jeftinije podvalit svoj proizvod. Toliko su se potrudili oko toga kao da je DVD + 5.1 sustav nešto neophodnije od veš mašine u domaćinstvu.
A mi kupujemo i kupujemo, jedan uređaj na drugi, dok su naši roditelji imali video, komada 1, i to cijeli vijek. Ne kažem da nisu mogli da si priušte 2 ili 3, nego da im nije padalo na pamet kupovati gluposti, nego im je prioritet bilo druženje, putovanja, obitelj, a sadašnji oci i matere teže imati u domu sve, klima, dvd, plazma, lcd, auto bez klime je postao neprihvatljiva stvar, dok su druženja s ljudima rijetka i jadna. Sve se gleda kroz računicu, čak i ako nije računica, strogo se napominje "nije važno" ali prolazi misao "bit će mi to već negdje vraćeno".

Jednom rječju, izobličujemo osnovnu čovjekovu osobinu, Zoon politikon.
Juan je offline   Reply With Quote