Zadnjih pol godine sam koristio sve komponente na stolu (dakle bez kucista) i jedina komponenta u kompu koja se čula je bio HDD.
Pošto zelim necujan komp poceo sam malo razmisljati i guglati (dosta toga ima na SPCR-silentpcreview.com) kako bi to izveo i dosao do zakljucka kako bi trebao HDD u nekakvu kutiju staviti i omotati onom "spuzvom" za smanjenje buke/šuma.
Razmisljao sam ili uzeti antec P180 ili napraviti drveno kuciste sam.
Ipak sam se odlucio sam napraviti kuciste jer ipak je to dosta jeftinije...
napravio sam mjere (kutije u koju ide HDD, i "kucista") i krenuo u kupovinu (mjere sam dao izrezati u furniru, a koristio sam iveral...)
- spuzve
- keksi (to spaja stranice kucista)
- stroj za busenje rupa di idu keksi je imao curin tetak pa mi je to super posluzilo
- ljepilo
- guma koja ce nosit HDD
- stranica koja ide na vrh sam odmah odlucio da ce biti od plexiglasa jer sam naviko da imam uvid sto se dogada na maticnoj
Najbitnija je bila funkcionalnost... dakle zbuksati taj HDD što više da bude što tiši jer sam i sam znao da nikako nemogu napraviti to kuciste da izgleda lijepo jer sam po prirodi prešlampav...
Takoder sam odlucio napraviti kuciste na "2 kata" i ostaviti jednu stranicu otvorenu zbog boljeg hladenja i da nije bas sve zgurano jedno na drugom...)
slike:
- kutija za HDD (inace zatvorena je i gornja stranica, ali sam slikao otvoreno da se vidi kako je HDD izmedu guma prakticki u zraku da se nebi prenosile vibracije...)
stavio sam i jedan 120mm na 5V (to bi bilo oko 600rpma) za svaki slucaj
- donji (lijevo) i gornji dio kucista (u donjem dijelu se nalaze napajanje, a kutija sa HDD-om ide izmedu ovih spuzvi... gore ide ostatak... dakle maticna sa komponentama, te cu jos i ugurati dvd-rw negdje samo sto prvo moram zbusit rupu

... inace izrezao sam iz starog chiefteca dio lima na koji se stavlja maticna i spojio sarafima za drvo tako da maticna nebi "plesala")
-evo kako izgleda donji dio kucista dok je kutija u njemu
-slozeno kuciste
To je to, jos samo trebam staviti trake na ove dijelove gdje se vidi iveral...
No sada imam jedan problem, a to je da je komp jednostavno pretih i cujem zavojnice na maticnoj kako zuje... no i to cu nadam se uskoro rijesiti
EDIT:
Eh da na gornjem dijelu sam jednu stranicu stavio da bude krace odrezana da se mogu spojiti kablovi (DVI, miš, tipkovnica, zvucnici i kabl za USB uredaje)