Nije li pitanje bilo više formirano kao razmišljanje forumaša o ovoj klasi uređaja.
Moje skromno mišljenje je da si takve stvari ne mogu priuštiti, kao što bih savjetovao svakom da izbjegava takve uređaje. Nek samo stoje na policama i srozavaju cijenu, makar u malim postocima, kvalitetnijim brandovima.
Jednostavno treba kao potrošač pokazati uvoznicima/trgovcima da takvu robu ne želimo i da nas pokušaju "častiti" s nečim što svijet prihvaća, a ne da smo tržište koje samo guta sve što mu se ponudi pritom jačajući gospodarstvo Kine.
Očito je da ovakvi uređaji ne žele biti konkurencija, nego se jednostavno žele prodati svojom cijenom, pa ih doslovno možemo shvatiti i kao tester parfeme, dakle, kao drugi uređaj.
Pomalo mi je čak smiješno da se vodi rasprava o takvom uređaju, tj. nasmijava me pomisao da postoje pitanja kako se ponaša uređaj čija je cijena bez poreza, marže, zarade proizvođača, prijevoza i ostalih davanja vjerojatno 1-2 €.
Plaćamo dodatna davanja za zbrinjavanje starih automobila, pa i motorna ulja su trebala poskupit nekoliko lipa radi zbrinjavanja, a poskupila su 10-20Kn, skupljamo ambalažu i uz sve to dozvoljavamo uvoz ovakvih uređaja.
Ma ne želim ni znati kakvi su korjeni takve industrije.