Tema: BSA Reket
View Single Post
Staro 10.11.2007., 21:50   #18
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Sad me zanima da li imaju pravo tako maltretirati firme, jer vecina firmi di su zvali ima par kompjutera sa licenciranim windowsima koje su kupili prije par godina, a sad bi oni da se nesto i ove godine na software potrosi.
Nisam baš skužio kontekst ove tvoje tvrdnja, no zvučalo mi je kao "pa kupili smo par originala pa šta nas gnjavite"? Makar ne volio nešto ekstra Microsoft, korištenje piratskog softvera u poduzećima je čisti lopovluk.

Da je po meni, dao bi BSA ovlaštenja da ulaze i kontroliraju sve po redu i naplaćuju kazne za piratluk. Ako ništa drugo, doživjeli li bum razvoja firmi koje rade sa Linuxom i nude isti što bi doprinjelo razvoju konkurencije. Ako ti je MS skup, koristi Linux i plaćaj održavanje i edukaciju firmi koje od toga može živjeti jer joj alternativa nije Nero Burner i prazan CD, nego softver koji ima svoju cijenu.

No da je ovo MS-u u interesu, davno bi to imali. Ovako, povremeno BSA digne glas, nešto se proda, a od Linuxa i konkurentnosti imamo HG Spot sa Linux OS-om koji zadnje što čuje je "Deder baja, mič' tu pticu, stav' gori onije prozore" 45min nakon što izađe iz dućana