Citiraj:
Autor Bono
Sad me zanima da li imaju pravo tako maltretirati firme, jer vecina firmi di su zvali ima par kompjutera sa licenciranim windowsima koje su kupili prije par godina, a sad bi oni da se nesto i ove godine na software potrosi.
|
Nisam baš skužio kontekst ove tvoje tvrdnja, no zvučalo mi je kao "pa kupili smo par originala pa šta nas gnjavite"? Makar ne volio nešto ekstra Microsoft, korištenje piratskog softvera u poduzećima je čisti lopovluk.
Da je po meni, dao bi BSA ovlaštenja da ulaze i kontroliraju sve po redu i naplaćuju kazne za piratluk. Ako ništa drugo, doživjeli li bum razvoja firmi koje rade sa Linuxom i nude isti što bi doprinjelo razvoju konkurencije. Ako ti je MS skup, koristi Linux i plaćaj održavanje i edukaciju firmi koje od toga može živjeti jer joj alternativa nije Nero Burner i prazan CD, nego softver koji ima svoju cijenu.
No da je ovo MS-u u interesu, davno bi to imali. Ovako, povremeno BSA digne glas, nešto se proda, a od Linuxa i konkurentnosti imamo HG Spot sa Linux OS-om koji zadnje što čuje je "Deder baja, mič' tu pticu, stav' gori onije prozore" 45min nakon što izađe iz dućana