2 tor ok, to cijenim sad kad znam pravi razlog. ozbiljan forum bi se pretvorio u warez smece. ali ipak bi mogli biti malcice fleksibilniji a ne isti cas zatvarati topic pa ako nista drugo zbog demokracije radi.
ovca
ok, daj mi reci koliko je ljudi u zatvoru zbog toga ili je to proforme radi?????? nasi zakoni nisu usmjereni na software nego na glazbenu industriju i na zlouporabu ap nedozvoljeno umnozavanje sto je uredu. onda imas drzavu koju bas briga za kenjanej sacice da ne velim koga i donese solunsko rijesenje u obliku naknada za povrijedjena ap, da li je onda gus legalno, pa sad zasto ne platio sam naknadu telefon mogu reci da je legalno znas zasto? nitko se ne protivi. mozes citirati zakone koliko ti volja kad ih nitko ne prakticira. kao sto rekoh zakoni su usmjereni na firme. to je kazneni zakon ili prekrsajni?
u ostalom autorska prava su malo veca stavka i prijepor da se tako jednostavno tumace.
u ostalom inspektori su vise koncentrirani na krivotvorine i muziku a ne softwere. sam je inspektor rekao da se tolerira softwere i mp3 za osobnu uporabu a ne umnozavanje.
sad kad si citirao zakon ne znam koliko je postotak prodanih cd koristen za backup a koliki za presnimavanje a opet se proizvode. bila je reklama prije par godina u kojoj filmski redatelj potice ljude da presnimavaju filmove ne samo gledaju a na svakom filmu pise r a to je bila worldwide reklama. jako je puno ne logicnosti a ni zakon se ne moze tumaciti citatom samo jednog od 230 stavaka. bas-ovoj stranici (necu sad provjeravati) pise da u sad ima 35% ilegalnih kopija i to je konstantno. sad cu cjepidlaciti jesi li ti pitao opce zakonodavca da smijes kopirati dio zakona? jel sad vidis o cemu se radi covjek vise ne smije prdnuti dislovno, zato imas presutno odobravanje i onih 35% ili koliko vec. da ne spominjem profit i tako dalje i daljeeee i daljeeeeeee.