Tema: BSA Reket
View Single Post
Staro 10.11.2007., 13:23   #8
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Ovca Pregled postova
podaci iz poslovnih knjiga, odnosno aktualno stanje racunovodstvenih stavki, kao osnova poreza na dobit pravnih osoba, nemaju sta trazit u trgovackom registru.takvo sto su mogli iskopat eventualno iz ureda porezne uprave i pritom povrijedit cl.8 opz-a o poreznoj tajni...
Jasno naveo sam sudski registar ne o ucjeni na temelju prometa nego da su ocito svim firmama poslali tu obavijest. A sto se tice prometa neznam otkud im podaci, nisu mene konkretno zvali ali sam cuo da su baratali konkretnim brojkama znaci kakav je promet koliko je potroseno na legalni software ove godine. Evo doslo je jucer i od HSMinformatike jos jedno pismo: "kupite adobe proizvode".

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
BSA nemože nikome poslati inspekciju jer oni nisu nikakva policija (kako je gore neko rekao) oni mogu samo prijaviti policiji sumnju da neko koristi nelegalni software (što je inače prekršaj naravno) ali nemogu je oni nikome poslati, a ako na osnovi njihove dojave dođe policija na izvid i ne nađe nikakve potvrde toga vlasnik iste može podnjeti tužbu za klevetu protiv njih i tražiti materijalnu satisfakciju...
Zapravo bi i sama policija (tj javno tužilaštvo) trebala reagirati na takve lažne dojave i naplatiti svoj rad i izlaz na teren od njih, ali naravno s obzirom da oni imaju love ko govana i kakvo je naše pravosuđe (posebno u takvim slučajevima) nećeš nikad ništa dobit (jer će sve otić u zastraru) a oni naravno i dalje rade kaj oće...
Jesi siguran da nema inspekcija za legalni software znaci samo kao da provjere kakav software imas? Znaci ne na osnovi prijave nego regularno da obilaze firme i provjeravaju software, kao recimo porezna inspekcija ili sanitarna.
Bono je offline   Reply With Quote