View Single Post
Staro 08.11.2007., 08:40   #16
Nikolaus
Premium
Moj komp

Nikolaus's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Pioneer Pregled postova
Sony je jedan od losijih LCD proizvodjaca, nazalost.

Malo je poznata cinjenica da svi osim Sharpa kupuju 12-18 mjeseci stare Philipsove panele i to upakiraju u svoje finalne proizvode. Zato nije toliko nevjerojatno da ljudi kupuju Sony, Samsung, LG (LG i Samsung proizvode u istim pogonima) i slicno, kad za istu cijenu mozes dobiti kraljeve klase - Philips i Sharp.

Za 7000 kn mozes ubosti neku Philipsovu iz serije 7 (nedavna akvizicija 7652D je ***eni best buy). Naime spomenutu sam kupio u Technomaxu na akciji za 6K kn, sada za nju traze 6.5k. O cemu je rijec?
Taj model je namijenjen iskljucivo trzistu EU i dolazi sa odlicnim digitalnim tunerom (puno boljim nego onaj kod sonya), perfect pixel plus druge generacije, 1080p slika, 2 scarta, 2 hdmia itd.
Isti taj model 7562 (bez oznake D) je tv bez digitalnog tunera, nesto slabijih karakteristika nego ova moja se u drugim ducanima prodaje za 7500kn. ponavljam, bez digitalnog tunera.
Zaboravi Sonye, idi na Sharp ili Philips, bolje ne mozes kupiti.

Ovo isto vrijedi u svijetu plazmi: Panasonic ili Toshiba, sve drugo je uludo bacen novac.
Vezano za gore navedeno zar Lg ne proizvodi lcd panele za Philips, Sony dijeli panele sa Samsungom itd..., mozda grijesim
Sto se tice generaliziranja ovaj je bolji od onoga, jednostavno treba otici u trgovine i usporediti slike na pojedinim TV-ima, po mogucnosti za usporedbu odabrati trgovinu sa sto vise izlozenih primjeraka i onda nakon odabira vidjeti gdje se zeljeni model moze kupiti za sto manje novaca.
Po onome sto sam ja do sada gledao, najvise za ulozeno/dobiveno pruza Sony 32S30.. serija (cijena cca 5.960 kn), analogni/digitalni tuner daje dobru sliku, promotivni HD materijal izgleda odlicno (trgovci prvo prezentiraju HD materijal kako bi vas navukli na kupnju).
Po kvaliteti jedino odskace Sharp, uistinu su impresivni u svakom pogledu, ali im je na zalost i takva cijena, ostalo su sve nijanse (barem po meni).

Dakle poanta je, u otici u trgovine i odabrati ono sto mislis da je najbolje i dobro izgnjaviti trgovce, jer bi oni najradije prodali TV u roku od 2min.