Imam zanimljiv problem s przom Benq 1655 na ovoj ploci...sto se przenja tice nema problema ali kod Disc Quality skeniranja u CD-DVD Speedu 4.775 ima problema jer je jaaaako sporo, po sistemu testiranje krene pa stane, i stoji, onda krene i opet stane...DVD se istestira ali to traaaaje li ga traje.
U biosu sto se PATA postavki tice nista nije dirano.
Imao sam i problem s PATA hddom - kod instalacije winxp-a sve krene, format, zatim instalacija i kod prvog restarta nece bootat s hdd-a vec opet boota instalacijski cd XP-a i sve ispocetka (znaci nisam mogao instalirati windoze)...vjerujem da ploca ima nekih musica s PATA kontrolerom?
Jos se nisam poigrao s promjenom bios-a (F3 je gore) ili postavki (postoji 3 nacina rada) jer mi treba komp i ne smije se restartati...u medjuvremenu ako netko ima kakvu ideju neka ju iznese.
Benq mi sluzi samo za testiranje medija i radije bi da ne przi kak spada ali da testira kak spada...za przenje je tu h62n.
EDIT:
Malo sam se poigrao s postavkama u biosu i stanje je maltene isto...sa odredjenim postavkama malo manje zastajkuje, ali kako god bilo ova MBO i Benq 1655 se bas i "ne vole" kad je u pitanju testiranje medija...przenje je odlicno, kao i prije.
Upiknuo sam na plocu LiteON SATA DH201AS i nikakvih problema prilikom testiranja medija.