Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 07.11.2007., 17:26   #227
Blacky_1
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Ovako. Imam Opel Astru 2000. god 1.6 16V, napravio s njom 35 000km. Sada ima 137 000km.
Servis: Pukljak

1. Mijenjao sam kod njega 2x ulje, i svaki put je prilično trošio, da bih napokon 3x sam promjenio. Krivac: na karteru ili je pogrešna podloška ili nije 2x dobro dotegnuo, slijevalo mi se ulje dolje na karteru.
2. Semering na mjenjaču. Lijepo ga je zamjenio, no očito nije dobro namjestio. I dan danas gubi ulje na tom mjestu.
3. Mijenjao zupčasti remen, nakon što ga je zamjenio čuje se lagano zujanje pri povečanju broja rpm, hvala Bogu 25 000km sam napravio s njim i zasad sve štima.
4. Otišao mi alanser, stavio reparirani (čitaj. trebalo je samo zamjeniti četkice, cca. 200KN), naplačen je ako se ne varam nekih 1200KN, račun nisam dobio, a stari ostaje njemu
5. Šećer na kraju... KOČNICE! Danas me zove i kaže da su otišle i disk pločice (pakne) i pita da li da i njih mijenja. NE, NE, NE! Tražim račun ne mogu naći. Pakne imaju 25 000km. Naime, on ih je isto radio. Od prvog dana je desna kočnica znala strugati kad se ugrije pri kočenju. Kasnije je to prestalo. Sada mi lijeva počne strugati "visokim tonom" kad okrećem volan ulijevo i ako zakočim dok škripi promjeni "boju zvuka", Inače ne škripi. I već ja gledam nove diskove i pakne, kad lijepo nađem račun s garancijom 2 godine. Sutra idem kod gospodina Pukljaka da provučem garanciju za kočnice...
->Kad je mijenjao pakne prije 25 000km rekao je da su diskovi pri kraju, osobito unutrašnji što je stvarno istina, osobito danas. Na upit kakvi su diskovi, on kaže da valjaju. I najsmješnije je bilo kad sam ga pitao kako to da nakon 20 000km pakne odu, on je rekao da moram vidjeti sa dečkima i lagano se udaljio.
Meni S.C. Pukljak servisira auto,Opel Vectra B,2000. god. 1.6 16v,
i nikad nije bilo nikakvih problema!evo sad ce bit 6 godina kak kod njih servisiram auto!
A dosao sam kod njih sasvim slucajno,na savjet kolege!Imao sam neki kvar,auto bio nov,
i nitko nije znao napravit!Palila mi se lampica inspekcije,i nekad se znao onak kao gusit.
Bio sam i u ovlastenim servisima, i ovako sa strane,vecina ovlastenih servisa,sto u Osijeku, Vukovaru,Slavonskom brodu cak,mi je uvijek rekla da je vozilo napravljeno!
Naime,spojili su ga na racunalo i sve je u redu!bude u redu 2 dana i onda opet.
i tak sam ja s njima muku mucio,placao bezveze,zalio se i sta sve nisam!
poludio sam bio!nov auto i tak zaj.....
i jedan kolega mi je rekao,posto je znao da sam bio u svim mogucim servisima,
da probam otic do S.C. Pukljak!mislio sam nece bas pomoci,al ajd nemam sta izgubit!
i ja oso,ostavio auto prijepodne,dosao po njega pred kraj radnog vremena, i nikad vise problema nije bilo!sta su radili,nemam pojma!nije me ni skupo kostalo,oko 200-tinjak kn!
I od onda sam im poceo vozit auto na servis!i nikad nikakvih problema!uvijek dobijem racun,vecina dijelova je orig.,i stvarno ja sam s njima super zadovoljan!
znam jos ovako par ljudi koji idu kod njega,nikad mi se nitko nije zalio na njih!
Tako da sam iznenađen ovom gestom!
A i cuj na 50-60% auta novije generacije skripe kocnice,to ti je normalno!
A ulje,koje ulje si sipao!mislim ima razlike izmedju onog od 35 kn i onog od 80 kn!
vjerojatno je to problem!
A trosenje plocica ovisi i o stilu voznje!tako da sumnjam da je njihova greska!
Evo jedan mali,vozi golf 3,usto se okuso i na grobniku u polo kupu,mjenja plocice svakih 2 mjeseca!alo?mislim da to nije moguce normalnom voznjom!
a jel spustis rucnu do kraja?
uvijek ima onaj jedan zub koji se ne osjeti!
Blacky_1 je offline