Povremeno lurkam ovaj forum i nisam osjećao posebnu potrebu da nešto napišem, ali kad sam vidio kako ste mi (i čime) napali Denisa (Berena), došao je trenutak za registraciju.
Otkad smo obojica postali stalni suradnici, većinu velikih hardverskih testova (i tekstova) radimo zajedno - ja sam onaj Davor Šuštić kojeg vidite pored Denisovog imena (borim se da me presele na lijevu stranu, ali abeceda je nemilosrdna

). Enivej, obojicu nas beskrajno smetaju ovakvi postovi gdje nas se naziva prepisivačima, a časopis katalogom, jer iz mjeseca u mjesec dajemo sve od sebe da materija koja se obrađuje ispadne što bolje i kvalitetnije. Koliko god to nekome zvučalo lažno i nemoguće, svaki komad hardvera s Bugovih stranica prođe kroz naše ruke; i ne samo ruke, nego i testne strojeve. Brojevi se ne izmišljaju i prepisuju, već za svaki pojedini uređaj samostalno radimo testove i na temelju njih donosimo zaključke iznijete u opisima.
Uglavnom, ne vidim apsolutno nikakav razlog da se naša testna metodologija i kakvoćnost samih tekstova ne može usporediti s onima na raznim specijaliziranim internetskim stranicama. Štoviše, mada ovo možete nazvati mojim mišljenjem, u mnogim slučajevima razmišljamo o većem broju detalja i sitnica od autora članaka na raznoraznim sajtovima te o kvaliteti (ili nedostatku iste) nekog hardvera imamo bolju sliku.
Probajte se staviti u našu situaciju - radiš čitav mjesec, u Labu si svaki vikend i praznik, kad dođeš s posla pišeš tekstove koje nisi stigao na radnom mjestu i sve to ponavljaš iz mjeseca u mjesec, jer si vođen nekakvim entuzijazmom i iskreno te zanima kako će se neka grafička kartica ponašati u Crysisu, kakvu će sliku dati neki LCD i koliku će buku proizvesti ventilator nekog napajanja. I tad u trenutku dokolice zabrazdiš na vjerojatno najcjenjeniji domaći IT forum i tamo netko tvoj rad, trud i volju izjednači s katalogom i nazove te prepisivačem.
Nisam ljut na nikoga, niti bi to uostalom ikoga diralo (ili trebalo dirati, uostalom), ali ljudi, probajte ne biti ovoliko zlobni.
Baj baj, pusić kisić, pozz ili što god da je trenutno aktualno