View Single Post
Staro 07.11.2007., 15:21   #168
Matija1312
Registered User
Moj komp

Matija1312's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Da objasnimi situaciju.
U uredu je bio jedan komp, sa userom=admin(standardbno kada se inst. win).
Svi podaci (obcno su to word., exc. i pdf. podaci) se spremaju u my doc/desktop i odatle se otvaraju po potrebi.
Tada se kupuje jos jedno racunal. Spajam ih u lan, pravim workgrupu, dodjelim IP adrese, šeram diskove itd.
Sve to radi, znaci sa toga novoga kompjutera sam mogao na starome otvarati cijeli my doc, otvarati sta zelim sa desktpa itd. Misam mogao jedino u program files i win, ali za to nije bilo ni potrebe.

Sve je to radilo do danas, dok tajnica nije htjela da se na acaunte stavi sifra.
Prilikom stavljanja sifre pita vas se zelite li zakljucati osobne dokumente da vam nemogu do njih doci iz mreze, i naravno kliknuto je YES.

Tako da ja vise sa svoga (novoga) kompa nemogu doci do my doc. i otvoriti niti jedan word, excel i pdf format.

Da nebude tako sve crno, taj problem se javlja samo na C disku, dok na D disku mogu raditi sta zelim.

Mozda bi se dalo to rjesiti kada bi napravio novog usera ili instalirao nanovo win.
Ali moram uzeti u obzir da je tajnica starija gospođa i da svaka promjena bi me stajala mogo zivaca u objasnjavanju, stoga to moram napraviti kako je bilo.

POMOZI MI, MOLIM TE......
Matija1312 je offline   Reply With Quote