View Single Post
Staro 07.11.2007., 11:14   #49
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ha gle Striček, ak te zanimaju mreže, softver i administracija, onda je BUG posve kriv izbor. Mreža je po definiciji časopis za čitatelje s takvim i slični zahtjevima. Ne bi znao koliko je zapravo dobra obzirom da se ne razumijem u tematiku, ali u nazivu joj stoji "časopis za IT profesionalce".

I dalje ne razumijem ovu spiku s katalogom računalne opreme. To možda vrijedi za rubriku sitni hardver obzirom da su u njoj vrlo kratki opisi pa se zapravo niti ne može ništa konkretno reći, ali za ostale članke mi zaista nije jasno. Naravno, to nisu temeljite i duge analize kakve je moguće naći na internetu, no takvo što jednostavno ne možeš staviti u časopis. Čak i da format odnosno medij nije ograničenje, postavlja se pitanje da li većinu čitatelja BUG-a uopće zanima čitanje toliko kompleksnih i dugih članaka. Obzirom da je časopis najjači u HR, pa vjerojatno i na cijelom području bivše YU, evidentno je da nije tako loš kao što ga većina ljudi po forumima i newsgrupama pokušava prikazati.

Što se tiče kompleknosti obrade tema, imam čak i jedno osobno iskustvo koje me začudilo. Imao sam naime prilike pričati s jednim amerikancem koji je prije radio kao razvojni inženjer u HP-u (konkretno, radio je na razvoju čipseta za Itaniume). On živi u Hrvatskoj, zna HR i čita BUG, pa smo naravno počeli komentirati časopis. Nemalo sam se iznenadio kad mi je čovjek rekao kako mu se čini da je BUG napisan pre-hardcore i kako je neusporedivo kompleksniji od sličnih informatičkih tiskovina iz SAD-a.