Da ne otvaram novi thread - imam X2 3800+ Manchestera: ADA3800DAA5BV.
Na službenim stranicama piše da je defolt voltaža 1.3V - 1.35V.
Kad sam ga upiknuo, u biosu stavio sve na defolt da vidim oće li ploča imati kakvih problema s njim. S obzirom da sam stavio zadnji bios, sve je prošlo glatko, ali mu je ploča davala "lijepih"

1.4V !
To mi je bilo vrlo sumnjivo...no s time (tom voltažom) sam probao clockati i došo do okruglih 2,5GHz. No nekako mi se činilo da se proc na toj voltaži bez obzira na takt malo ipak previše grije. Samo sa prime-om na obje jezgre - jedna dođe do 50°C, druga do 45°C...i sve to na Alpine64 na oko 60% od full RPMa.
Maknuo clock, spustio voltažu na 1,35V kao što piše na glavnom sajtu, i temp je pala u prosjeku za 3°C, smiješno mi je sada u idle-u gledati ga na 32°C/27°C, i to sve sa Alpine64 coolerom na već spomenutih 60% od full RPMa.
E sad...s obzirom da ionako vrlo rijetko (bar zasad) opteretim obje jezgre full, koja je vaša preporuka, ostaviti ga na 2,5GHz i probat smanjiti voltažu na kojoj je stabilan...ili s obzirom da sam noise freak, nađem minimalnu voltažu (samo po sebi se nameće nekakvih 1,275V) na kojoj radi na stock taktu, pa još smanjim vrtnju coolera?
TNX