Ono što je važno kod scanera je najmanje rezolucija. U potpunosti je nevažno ono što je važno za printere.
Danas ti je sasvim dovoljna rezolucija 1200x1200. U večini slučajeva je i to previše. Ono što se zove priprema za tisak je 600x600. Veće rezolucije su potrebne kod scaniranja fimova, a to ćeš korisiti jednom ili nijednom.
Brzina scaniranja je važna kao tvoj komfor a niti brojevi u manualu ne znaće ništa jer postoji i nešto što je priprema za scan što oduzima puno vremena. To je ono vrijeme koje prođe od pritiska na tipku do trenutka kada počne pomak lampe. To zna trajati jako dugo bez obzira koje vrijeme proizvođač navede.
USB 2.0 koristi da scaner brže prenosi podatke na komp kod ekstremnih rezolucija. USB 1.1 je sasvim dovoljan za normalno korištenje.
NAJVAŽNIJI podatak je ono kako izgleda driver. Razlika u scaneru je ponajprije u njemu. Tako sam i ja izabrao scaner po tome što ima profi drivere u kojem postoji pola photoshopa i nakon podešenog scana mi taj nije niti potreban. Svi filteri su u njemu, plus dodatni fičuri.
Od tvojih bi izabrao Canon, a dodao bi i Microtek. HP i Umax su samo velike firme i to dobro naplačuju. Znam da ima Canon model kojem ne treba napajanje (nego je preko USB-a), dobro izgleda, brz je, tanak i ima drivere kao i skuplji modeli. Možda je to taj koji si napisao.
P.S. Nisam početnik u scaniranju i jedno vrijeme sam živio samo od toga kroz dodatnu aktivnost.