Citiraj:
Autor Milentije
Vec vidim u sta ce ovo prerasti i koja ekipa ce se ovde skupiti.
Uglavnom za tebe je isplativije uzeti ovu Asrock plocu i na nju staviti 21x0 proc jer ces moci iskoristiti sadasnju graficku i RAM, a i kasnije ces ih moci zamjeniti sa PCI-E grafom i DDR2 memorijom.
Ova ploca sto je ti mislis kupiti za AMD konfiguraciju (K8V-X) imam je ja. A sta da ti kazem. Ploca nije pretjerano opremljena, nema PCI/AGP lock tako da nije namjenjena za OC, zavisno od verzije BIOS-a pravi probleme sa SATA diskovima (taj se problem da rjesiti flashovanjem BIOS-a),... Ploca dovoljna za osnovni rad na def postavkama i nekim jako malim OC sposobnostima.
Na tvom mjestu bih svakako isao na Asrock plocu i odgovarajuci Intel procesor, a kasnije prodao 9600XT, dodao nesto para i isao na jacu graficku (na trznici se oze naci jako dobrih stvari), te kupio bar jos 512MB RAM-a.
|
Ne vidim svrhu bezuvjetnog forsiranja Intela preko hibridne ploce sa VIA-inim chipsetom, upitne stabilnosti i kratke VGA support liste (toliko o hibridnosti i buducoj nadogradnji), samo radi jedne stare i slabasne 9600XT i 512MB DDR-a. Pogotovo jer je DDR2 danas jeftiniji nego ikad.
Za navedeni budzet (1100 KN) moze se u ADM-u fino uzet ovo:
Gigabyte MA69G-S3H (sAM2) - 500 KN
AMD Athlon64 X2 4000+ (sAM2) - 437 KN
DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax - cca 160 KN
Pa fino imas konkretnu konfu. Sad jel imas integrirku ili ovu 9600 nije neka razlika jer se neces bas naigrat ni na jednoj.