Citiraj:
Autor Gilbert5
I još jednom pitam za kraj, zašto 4GHz proc i 1300MHz ram? Za AutoCAD možda  ? I zašto ploča "mora" davati preko 2.5V memi...koji program zahtjeva samoubilačku memu?
|
evo ti primjer, moj komp ovaj iz siga je kupljen samo s jednim ciljem, da kad bude slozen da mu "ispustim dusu", odnosno da ga natjeram na najvise moguce vrijednosti koje bude mogao podnjet (za 3d ionako nema nekog realnog mjerila pa me taj segment nije interesirao nikad). iz tog razloga ima memoriju, procesor i plocu koji su bili skuplji od onih koji bi bili dovoljni. rezultat toga je da je spi rezultat bio nekih 6 mjeseci ovdje u top 10, nista specijalno.
Nakon toga kad sam vidio kolko ide, kolko nejde i sve ostalo je veliku vecinu vremena proveo na taktu koji je mogao podnjet za 24/7 bez opterecenja nekog u vidu prevelikog zagrijavanja. Istu stvar i razer radi, zasto ne, nekima je racunalni hardware gust i naravno izvlacenje maksimuma iz njega unatoc tome sto nece takvi bit koristeni cjelo vrijeme.
i ako covjek hoce sli ili crossfire ok, samo naprijed, sli podrzavaju samo nvidia chipseti koji su nestabilniji i nesto losijih performansi od intelovih koji s druge strane ili nemaju pravi crossfire (p35 i 965 [16x + 4x]) ili kostaju ko suho zlato (975 [2 puta 8x stazice] i x38 [2 puta 16x stazice]) i generalno se to uparivanje ne isplati jer u trenutku kad bude postalo iskoristeno ce taman za cijenu te 2 polovne graficke biti bolja novije serije koja ce ih pojesti po performansama (primjer 2x 7900gtx nasuprot 1 8800gts 320 recimo)