@
Gilbert5 - Super, baš sam ovo čekao da se istresem...
Da, ocjenjujem komponente većinom u vidu OC, mogućnosti, kako bih trebao ocjenjivati, konkretno, 680i čipset, možda na defu? Ili bolje na svakih 10MHz kad ti puca FSB?
Vidim da ekipi strašno trebaju Ballistixi, ipak ih iskorištavaju do kraja - sve redom veliki OC-eri, ekipa na veliko radi u Mayi, Photoshopu, o obradi videa da ne pričam....
Pa evo bit ću slobodan, i pretpostaviti zašto ekipa uzima Ballistixe - imaju ''zvučno'' ime, imaju ''lijep'' HS (koji je usput budi rečeno beskorisni komad lima koji stavljam samo kad šaljem memoriju na reklamaciju) i ostalih površnih razloga koje samo oni znaju...
Naravno, pri tome ''znaju'' zašto im treba i znaju ga iskorisiti
Kad uzme dotične, otvara, po 150ti put, temu na overclockingu, kako da clockam svoju C2D mašinu, zašto mi memorija radi na 667, a ja kupio 1066MHz memoriju i sl...
Svaki put velim, ako želiš _žešće_ clockati uzmi Ballistixe, a ne, on ih uzme da ih drži na 100MHz većem taktu i stegnutim latencijama (još uvijek ne kuže razliku između brže memorije na CL5 i sporije na CL4 i sl.). Za to imaš Kingmaxa i 2.3-2.4v koliko im možeš dati
I ti kažeš ''za 99% korisnika je dovoljno 2.5v? Pa Ballistixi su onda namijenjeni za tih 1% (iako ih ima više, naravno), koji će ih znati iskoristiti kad treba i kako treba.
Naravno ja svoj komp ne držim na max taktu 24/7, tako da i sebe pobijam na neki način, time što uzimam memoriju ili procesor koji ću na max taktu držati 10% vremena...Iako mi nije potrebno, želim iskorisiti neki optimum skuplje plaćenih komponenti - 3.6GHz proc i 1080MHz memorija...
To što sam ja davao svojoj 3.1v za 1000 @ CL3 i 1300+ na CL5, je drugi par opanaka, onaj par od 10%, tu gore u tekstu...
Kad smo kod toga...zašto si npr. ti dao 2000kn za ploču na kojoj si jednom stavio dvije kartice na sat vremena, i na kojoj držiš procesor od 1500kn (u to vrijeme) da bi ti radio kao jedan E2180 za 500kn? Daš 2000kn za ''high-end'' ploču na kojoj niti ne možeš iskorisiti high end memoriju kako treba (2.55v je dovoljno kažeš, 99% korisnika, e pa vidi koliko ce tih 99% dati 2k za ploču koja daje 2.55v za memoriju, jadno, što reći drugo). Nadam se da kopčaš što želim reći...
Ispričavam se na ovoj ''litaniji'' al sam morao to ''podijeliti'' sa kolegama forumašima...