ovako imam jednu plocu sa P2 333mhz koja sluzi za rutanje veze okolo i nalazi(la) se u kutiji od SE555
kako mi je bilo zamorno svaki put otvarat kutiju i prikapcat tipkovnicu da bi bootao (nemam u biosu opciju za boot bez tipkovnice), napravio sam PS2 kabel koji ide van kutije as 4 zice, na koje bi spojio druge cetiri zice od tipkovnice i bootao ne otvarajuci kutiju (dont ask

).
uglavnom neke od tih 4 zice iz PS2 porta su se medjusobno kratko pojile. I tu nastaju problemi.
speaker je poceo zvonit ka munjen (bas zvonit, ko telefon, samo ubrzano). i zvoni svaki put kad bootam, bez ili sa bilo kakvom tipkovnicom. tipkovnicu na PS2 uopce ne vidi. sa USB tipkovnicom boota, ali i dalje zvoni. sa USB tipkovnicom mogu uci u bios, ali nemogu se kretati unutar biosa.
nasao sam jedan jedini nacin da se pokrenem unutar biosa a to je da upalim sa ovom PS2 tipkovnicom kojoj port neradi, i kad zavrsi memory test prikopcam u tom trenu USB. onda speaker promjeni zvonjavu u neku vece frekvencije, ali se mogu (jako sporo i sa delayom) kretati unutar biosa pomocu USB tipkovnice. na tu foru sam upalio usb keyboard support, ali kao da nisam, sve isto.
probao sam clear cmos xy puta i premjestao svakakve jumpere oko PS2 u nadi da cu nesto resetat, ali jbg.
ne vjerujem da cu otkriti ovaj misterij, ali eto samo upozorenje. nemojte medjusobno spojit zice od PS2 tipkovnice/porta