View Single Post
Staro 06.11.2007., 01:16   #1
Spectre
Registered User

Spectre's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pomoć oko gaming konfiguracije

Pozdrav, trebam pomoć, odnosno savjete, oko nove konfiguracije. Namijenjena je isključivo igranju, ne treba mi periferija. Pratio sam nedugo otvorene topice, i dosta toga sam preuzeo iz njih, no treba mi i potvrda. Sve komponente su iz linksa, jer grafičke nije bilo drugdje u vrijeme slaganja konfe, no ako imate bolji, odnosno jeftiniji izbor dućana, be my guest. Jedino molim da se koristi Intel proc te da su komponente iz max 2 dućana, preferiram 1.

CPU: Intel Core2Duo E6750 2660 MHz (1.368,26 kn - links)
Vjerujem da je ovo najbolji procesor za svoju cijenu

MBO: MBO GIGABYTE P35-DS3L (779,04 kn - links)
Artikl trenutno nije dostupan - preporučili ste ovu matičnu, no u linksu, sudeći po njihovoj stranici, nije dostupna. Ima li neka slična po performansama/cijeni, ili je najbolje potražiti tu matičnu u drugom dućanu? Stvarno nemam nikakvog znanja o matičnim pločama, pa pomozite.

VGA: GeForce 8800GT XFX, 512MB (1.999,00 kn - links)
Definitivno best buy

RAM: Kingmax, 1024MB, DDR2, 800 MHz x 2 (450,00 kn - links)
800MHz bi trebalo biti OK, zar ne?

HDD: Seagate, 250 GB, 16MB cache, 7.2k o/min (499,00 kn - links)
Artikl trenutno nije dostupan - ista stvar kao s matičnom, ista pitanja

PSU: Corsair 450W (591,58 kn - links)
Ima li jeftinijeg napajanja s istom kvalitetom?

Case: CHIEFTEC BA-02B-B-B-B, Big Tower (602,83 kn - links)
Artikl trenutno nije dostupan - preporučite mi neko drugo kučište do 800-900kn, Big Tower, tamno, po mogućnosti dobrog izgleda.

Još mi treba neki DVD+RW, nemam namjeru OC-at pa mislim da mi ne treba dodatno hlađenje... ili treba?

Savjeti, ideje, šta promjeniti, gdje kupiti, bilo što vezano uz konfiguraciju je dobrodošlo. Unaprijed hvala!