View Single Post
Staro 05.11.2007., 10:48   #1
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
(riješeno) Asus P5K i Crucial Ballistix - boot - ne boot

Jucer sam sav zivcan upalio komp i ono nece bootat uopce, reko napajanje vrisnulo, al nije, napajanje je savrseno ko novo.
Sad sam kod frenda i problem je ocito u memoriji ili u maticnoj ili jedno povezano s drugim. Naime kod mene kad je jedan keks mog ballistixa upiknut na maticnu ploca uopce ne boota (bios je resetiran naravno), dok kad uzmem njegove 1066 komp normalno boota. E sad jedna meni prilicno intrigantna stvar: kad su moja dva keksa unutra rade jedino kad je jedan na jednom kanalu, a drugi na drugom i to tako da je jedan na A1 a drugi na B2 ili jedan na A2 a drugi na B1, onda se komp pokrene i samo stoji na boot screenu od maticne (ono di mi lijepo pise ko teletu P5k ko da ne znam da mi se maticna tak zove...). Ne radi uopce reset na tipkovnicu, premda pri bootu zasvijetle lampice i onda se zgase, cak se niti num nece upalit, nista, ko da je mrtvo. sam stoji taj spomenuti screen.

Frend ima p35-ds3 gigabyticu, i isti proc ko moj, njemu MOJA memorija radi savrseno , dok njegova kod mene isto tako RADI... a moja nikako nece, cak niti u kombinaciji s njegovom.

Pitanje je sto da nosim na garanciju, problem je sto su ballistixi kupljeni u linksu a proc i maticna u adm-u, i ak ja odnesem deckima u links to onda ce mi naplatit radne sate oko memorije, jer ce ispast da je memorija ispravna...

Ima li netko kakvo rjesenje?