View Single Post
Staro 05.11.2007., 10:37   #8
anita2
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Ja koristim Vipov bežični internet. Naš sistemac mi je sugerirao Vip zato što oni to rade sa Vodafonom koji je to počeo puno ranije razvijati nego T-mobile, pa je to kao sigurnija varijanta. Kako sam i inače Vipovac, brzo sam se priklonila toj odluci. Bilo mi je problem ugovorno se obvezati na 24 mjeseca, pa sam prvo koristila Easy Start paket (1000 kn za 3 giga ili 3 mjeseca, što prije dođe), da vidim kako to funkcionira. Skupo je, ali mi ga je platio faks. Prije par dana je to isteklo, pa sam odabrala tarifni model 512 uz Carnet, za 95 kn. U ugovoru mi nigdje ne stoji plaćanje radijske frekvencije. Budući da sam prije imala Easy Start, ovaj ugovor mora trajati barem samo 3 mjeseca, a poslije toga ga mogu prekinuti. Uz to, ako želim (a to bi mi moglo trebati samo preko ljeta), mogu si uključiti opciju 1Gb i prekinuti je kad hoću. Kod VIPa možeš uzeti PCMCI ili modem ako želiš koristiti i laptop i desktop. (U stvari mislim da i za desktop postoji USB adapter za PCMCI). Pokrivenost signala u Zagrebu je dobra, mada me i tu ponekad baca na GPRS. Za lokacije koje te zanimaju u VIPu možeš provjeriti kakva im je pokrivenost. Mene je zanimala Novalja i rekli su mi da tamo nemaju 3G i doista, tamo sam gotovo uvijek na GPRSu. Ali to isto prolazi. Uglavnom, za sada sam zadovoljna. Naravno, ono što potrošiš iznad tarifnog modela, dodatno plaćaš (što je veći model, nadoplata po MB je manja).
anita2 je offline   Reply With Quote