Za postavljanje zovi helpdesk od t-com i raspitaj se malo, i ako znaš nekog od onih ljudi koji se voze sa autima i gledaju po kućicama i njih malo pitaj (ako ih ne poznaješ uzmi nešto za dar, bocu vina ili nešto

jer neće bit previše susretljivi za "fantazije" ako me razumiješ).
Repeater možeš nabaviti i preko ebay-a, stvar radi dobro, ali mislim da se nesiplati za prosječnog korisnika. Možda bi ti druga opcija bila da staviš ruter kraj kućice i onda dalje vučeš signal preko LAN repeatera, wirelessa,...
http://www.versatek.com/products/ver170r1.htm
Sve ovisi koliko si spreman uložiti u taj pothvat i koliko dobivaš sa uloženim. Moj savjet ti je da prije izmjeriš signal do kućice a onda razmišljaj što dalje.
Monteri ti imaju sve te uređaje za mjerenje, ali ako naiđeš na nerazumijevanje i ljenost uvijek možeš sam izmjeriti "odokativno" signal samo moraš imati ključ od kućice, znati koja je tvoja parica, ADSL modem, ADSL spliter, laptop i naravno biti ovlašten da kućicu i otvaraš.

Signal gledaj preko Noise margina, itd... (pogledaj pod "kvaliteta parice" tu na forumu za sve karakteristične veličine i njihov značaj).
Imaj na umu da ti na signal dijeluje sve što je spojeno na SPLITER. Telefoni, Caller ID uređaji, t-com

, itd..
To bi bilo ukratko to... pozdrav