HTPC ver2
Uvod
Nakon što mi je komp počeo sve više služiti kao media player, nego gaming konfa, odlučio sam si podijeliti uloge. Prijašnji "glavni komp" postaje NAS a u scenu dolazi "novi" media centar, koji ce donjeti neke pomake u odnosu na stari - HD ready, kvaliteta slike, brzina, jednostavnost, estetika, mogućnost nadogradnje.
Stari HTPC je kao što je i bio zamišljen, stara krama u ulozi divx playera, za što je dobro služio.
Nešto više o kućištu
Trebalo mi je kao prvo maleno i praktično kućište, da se fino uklopi u policu, tj da uopće stane u nju

Kao izbor upao je crni Frontier, koji je za cijenu od 300kn nudio praktično kućište, privlačnu cijenu i koliko-tolko dobru izradu, nije nešto posebno fancy ljep al eto meni je ok
A nema ni loše hlađenje;
ljevi bok - 120mm, desni bok - 120mm
sa straznje strane - 2x 80mm
ispod napajanja 1x 80mm
otvor na gornjoj stranici za zrak
...
.jpg)
...
.jpg)
.jpg)
Unutrašnjost:
...
.jpg)
S njim dobijete shrotex 300w napajanje, peak kaze da mu je 400w, i da ima 16ampera na oba 12v raila. Koje sam izvadio čim sam ga čuo kako zuji.
Kavezi:
...
.jpg)
Od ispod stane još jedan 3.5 uređaj (dakle HDD,potenciometar, čitač kartica, floppy..) Ja npr nisam imao što pametnije stavit, nego eto floppy. Čisto da ne zafali, i tak se ne vidi od prednjeg poklopca, ubuduće će tu stajati čitač kartica.
...
.jpg)