View Single Post
Staro 04.11.2007., 21:29   #1
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Sniper's HTPC ver2

HTPC ver2

Uvod

Nakon što mi je komp počeo sve više služiti kao media player, nego gaming konfa, odlučio sam si podijeliti uloge. Prijašnji "glavni komp" postaje NAS a u scenu dolazi "novi" media centar, koji ce donjeti neke pomake u odnosu na stari - HD ready, kvaliteta slike, brzina, jednostavnost, estetika, mogućnost nadogradnje. Stari HTPC je kao što je i bio zamišljen, stara krama u ulozi divx playera, za što je dobro služio.

Nešto više o kućištu
Trebalo mi je kao prvo maleno i praktično kućište, da se fino uklopi u policu, tj da uopće stane u nju
Kao izbor upao je crni Frontier, koji je za cijenu od 300kn nudio praktično kućište, privlačnu cijenu i koliko-tolko dobru izradu, nije nešto posebno fancy ljep al eto meni je ok
A nema ni loše hlađenje;

ljevi bok - 120mm, desni bok - 120mm
sa straznje strane - 2x 80mm
ispod napajanja 1x 80mm
otvor na gornjoj stranici za zrak
...

...

Unutrašnjost:
...

S njim dobijete shrotex 300w napajanje, peak kaze da mu je 400w, i da ima 16ampera na oba 12v raila. Koje sam izvadio čim sam ga čuo kako zuji.
Kavezi:
...

Od ispod stane još jedan 3.5 uređaj (dakle HDD,potenciometar, čitač kartica, floppy..) Ja npr nisam imao što pametnije stavit, nego eto floppy. Čisto da ne zafali, i tak se ne vidi od prednjeg poklopca, ubuduće će tu stajati čitač kartica.
...