View Single Post
Staro 04.11.2007., 13:07   #11
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@Vuco - Daju (HGSpot) 5 godina na Seagate diskove već dulje vrijeme. Ja imam sigija starog negdje 2 i pol godine i ima 5 godina garancije, kao i brand new sigija s također 5 godina garancije (oba kupljena u navedenoj trgovini).

Glede onoga "bolje disk s 3 godine garancije koji se neće pokvariti nego onaj s 5 koji će se stalno kvariti pa ćeš morati stalno ići za***avati se s garancijom" (parafraziram, ne citiram) - gdje su dokazi (npr. statistički podaci) da se Seagate diskovi češće (ili barem Hitachi diskovi rjeđe) kvare od ostalih? Svi sude po vlastitom iskustvu i iskustvu prijatelja i slično. Evo, sudit ću i ja! Imam 3 Seagate diska koji su stari okvirno 0, 2.5 i 4.5 godine, i nikad ni najmanjeg problema. Kupi šogor neki dan Hitachi disk kad ono ne radi (prethodno su mu prvo dali krivi SATA, iako je naglasio da mu treba ATA), mada je neraspakiran i nije repariran i ništa slično. Inače, kupovao je novi hard jer mu je riknuo 4-5 godina star WD. Brat ovih dana fura Windowse na starom 4GB disku jer mu je riknuo godinu star WD. Znači, ja iz svog osobnog iskustva trebam zaključiti da se jedino Seagate ne kvari od navedenih?

Svi diskovi se kvare, i to podjednako, svi važni podaci nužno moraju imati backup!

Nekome je bitnije da disk radi tiho, nekome je bitnije da ima dulju garanciju i da je nešto malo brži.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote