View Single Post
Staro 04.11.2007., 11:09   #250
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Apsurdno je govoriti o realnosti jer NFS je oduvijek arkadna voznja i to ga je i proslavilo.
Mozda sam (i neki drugi koji su postali) ostao neshvacen pa da pojasnim. Meni je NFS bila jedna od najdrazih igra skroz do pocetka lutanja, odnosno izlaska porschea. Znaci od 1994 do 2000. Porsche mi se isto svidio ali ga nikad nisam smatrao "pravim NFS-om". Znalo se sto je NFS i sto on sadrzi, a sa high stakesom je imho bio na vrhuncu. Oni koji do tada nisu igrali NFS i bili fanovi serijala se pitaju o cemu mi to pricamo no NFS je tada bio takoder arkadna utrka no nesto sasvim drugo. Bilo je i tada boljih i losijih nastavaka no sve u duhu NFS sa nekim neponovljivim stazama i trenutcima...

Zatim je dosao Underground za koji sam iz prve mislio ajde donosi nesto novo ali nakon igranja shvatio sam da to nije vise to...nastavilo se do carbona sa stancanjem NFS-a kao porta s konzole sa (pre)sarenom grafikom i imo glupostima tipa drift , drag i sl. i tog furanja na fast and furious.
Sto se tice Pro streeta iz naslova se moglo vidjeti da ostaje na "ulici" i dosta mi je da vidim onu krunu i ideju igre "budi kralj ulice" da znam na cemu sam.

Dakle, NFS je serijal presjecen na pola "kontroverznim" Porsche-om. Prvo je bilo razdoblje mastovitih i prekrasnih staza; hot pursuit, high stakes i klasicnih tipova utrka sa autima raznih kategorija; kupovanjem automobila i sredivanjem njihovih voznih osobina...drugo je razdoblje street racing kulture i vizualnog ukrasavanja auta, drifta i draga ...

Eto mi (u pravilu) stariji znamo koiko su dobri bili stari naslovi i i imamo osjecaj da je sa novim konceptom iznavjeren duh orginalnog nfs i ove naslove uopce ne smatramo nfs-om. Najlakse je tu transformaciju objasniti na primjeru NBA. Zamislite da sljedeci NBA izade kao NBA street i igra se ulicna kosarka. Ubacili su nove tipove igre i to 1 na 1 te 2 na 2 na jedan kos, a izbacili klasicnu igru na 2 kosa ... Laik ce reci ok pa to je isto...slicno se igra samo sto vise nije u dvorani nego na cesti, te su makli jedan kos no nama ce uvijek faliti te dvorane i taj kos... ovo danas je nfs za nove generacije koje su ostale uskracene za orginal ali ak ih ovo zabavlja nek uzivaju...

Kao sto i cijenjeni kolege vele ukusi su razliciti... nfs je posljednjih godina nasao svoje novo trziste i sretno mu bilo a ja bum potrazio neki drugi naslov, po mogucnosti bez driftanja. Jedini je problem sto je ovo (arkadne utrke) posljednjih godina polu mrtav zarn (za pc trziste)...
E.T. je offline   Reply With Quote