Citiraj:
Autor Ivano
Ej ljudi....ne kužim. Evo što piše na njihovim stranicama: "Usluga ADSL Traffic namijenjena je prvenstveno korisnicima usluge predodabira operatora Optima Telekoma koji već koriste ili tek planiraju zatražiti ADSL uslugu dostupnu preko davatelja pristupne tehnologije – T-HT Hrvatskih telekomunikacija d.d. i moguće ju je koristiti uz odabir pristupne brzine od 1 Mbps, 3 Mbps ili 5 Mbps, a na lokacijama na kojima trenutno nije dostupna kompletna usluga OptiDSL. "
Ja sam zvao informacije, i pitao tetu tko će mi doma donijet router, a jadna žena nezna šta da kaže, pa kaže da će meni stić samo username, i password od njih, i ponavlja ono što već znam. Ok, shvaćam trebam slat zahtijev preko T-coma. Ali kako?? I tko mi zna odgovorit na to? Da li će mi to stić poštom možda, zajedno sa Optiminom dokumentacijom, pa ću tu dokumentaciju slat u T-hitleru? Koja je procedura, dal zna netko tko već ima Optima Traffic ADSL?
|
1. da li si postojeći korisnik T-comovo adsla ili nisi?
Ako nisi a želiš imat adsl (ili ti uskoro istjeće ugovor sa T-com) obavezno provjeri prvo da li su ti dostupni metronet.hr, iskon.hr,amis.hr, vodatel.hr (triple) te uslugu optidsl od optime.hr jer ukoliko su ti ove tvrtke dostupne ne želiš imat posla sa (maxadsl-om i optimomadsl traffic).Na njihovim stranicama možeš provjerit dostupnost.
Optima adsltraffic i optidsl su potpuno različite usluge.Ako ti to nije jasno objasnit ću ti detaljno.
2. Ako jesi maxadsl korisnik i samo ti je t-com dostupan a želiš optimu jednostavno na ovoj stranici popuni zahtjev:
http://www.optima.hr/adsltraffic_form.asp
Kod optima adsltraffica,plačaš samo promet, a t-comu 79kn za vezu od 2mbit/s . Nakon šta ispuniš ovaj zahtjev za par dana ti dolazi pismo i 2 primjerka ugovora ,jednok sebi a drugog potpišeš i šalješ sa posebnom optima kuvertom natrag u zagreb. Nakon 10-ak dana dobivaš korisničke podatke. Ugovor se uvjek može raskinut, ne potrošiš ni kune da postaneš oprimadsltraffic korisnik ili kad raskidaš.
3. Ako nisi maxadsl korisnik a nije ti dostupno ništa drugo nego T-com , aželiš optmaadsl traffic uslugu, moraš postat najprije T-com korisnik, e onda obaviš ovo gore pod 2).
Optimaadsltraffic je povoljnija od t-coma za osnovni paket jer je u optime on 20 kn za 2gb, a u t-coma 1gb je 20 kn, ili ako ti je malo 5gb u t-coma za 60kn onda u optime možeš dobit za 70 kn 15gb. flat je u t-coma jeftiniji i iznosi 140kn.